Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Najviše povjerenja u SPC, u Vladu sve manje * Država dužna 2,76 milijardi * Od penzionera uzeli 5,8 miliona * Raznesen dinamitom u obračunu klanova * Sarkoziju će da sude * „Brodolomci” ljetnji hit u najavi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milika Čeko Dačević, svjedok u slučaju ̶:
- Po zanimanju sam četnik.

Vic Dana :)

Pita učiteljica Pericu:
- Perice kako ćemo znati da je mrkva dobra za vid?
- Pa jeste li ikad vidjeli zeca sa naočarima.
Ispred fakulteta stoji Mujo i drži tele na povocu. Dolazi policajac...
- Molim vas gospodine, ovdje ne smijete držati tele, usred grada smo...
- Ma nije to tele.
- Kako nije, nisam valjda slijep.
- Ma gospon policajac, ovo je mito, a tele je gore na ispitu.
Došao Mujo u kafić i sjeo za šank. Uskoro on, konobar i još par gostiju pričaju o tome što su njihovi očevi.
Mujo kaže:
- Moj otac je bio mađioničar
Konobar odgovori:
- Vadio zečeve iz šešira?
Mujo kaže:
- Ne, pilao je ljude.
- Pilao je ljude?
- Da. Zato imam jednog polubrata i dvije polusestre.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DEMOKRATE TVRDE DA BUDŽET OPŠTINE CETINJE NEĆE BITI VEĆI NEGO PRETHODNIH GODINA Ništa od vraćanja dostojanstva prestonici
CE­TI­NjE - Bu­džet za 2018. go­di­nu pred­sta­vlja sa­mo kon­ti­nu­i­tet po­gub­ne po­li­ti­ke ma­ri­o­net­ske lo­kal­ne vla­sti u pre­sto­ni­ci, a Za­kon o pre­sto­ni­ci, umje­sto da bu­de ga­rant vra­ća­nja do­sto­jan­stva Ce­ti­nju i po­bolj­ša­nja ži­vot­nog stan­dar­da, su­de­ći po ras­po­re­đi­va­nju pr­vih pri­ho­da ostva­re­nih shod­no nje­go­vim od­red­ba­ma, po­slu­ži­će is­klju­či­vo kao me­ha­ni­zam za iz­dr­ža­va­nje ne­spo­sob­nih funk­ci­o­ne­ra lo­kal­ne vla­sti i vra­ća­nje du­go­va ko­je ne­pre­sta­no stva­ra­ju, oci­je­ni­li su iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
Oni su na ju­če­ra­šnjoj pres kon­fe­ren­ci­ji jav­no­sti pre­do­či­li dva do­ku­men­ta ko­ji će se u na­red­nim da­ni­ma na­ći na dnev­nom re­du Skup­šti­ne opšti­ne, i to iz­vje­štaj o ra­du gra­do­na­čel­ni­ka i or­ga­na i slu­žbi pre­sto­ni­ce, kao i bu­džet za 2018. go­di­nu.
Od­bor­ni­ca De­mo­kra­ta Iva­na Vu­jo­vić na­gla­si­la je da bi se na osno­vu iz­vje­šta­ja mo­gao ste­ći uti­sak da se ra­di o gra­du ko­ji je do­ži­vio pun pro­cvat u pret­hod­nih če­ti­ri go­di­ne, na­ro­či­to u 2017. go­di­ni, a ne o gra­du ko­ji je ru­i­ni­ran i do­ve­den na rub pro­pa­sti.
– U iz­vje­šta­ju je naj­ma­nje ri­je­či o ne­za­po­sle­no­sti i ka­ko ri­je­ši­ti taj naj­ve­ći pro­blem na Ce­ti­nju, na­ro­či­to u si­tu­a­ci­ji ka­da broj ne­za­po­sle­nih li­ca sa­mo ra­ste. Što se ti­če is­tak­nu­tih pro­je­ka­ta bi­znis in­ku­ba­tor, re­kon­struk­ci­ja biv­šeg ru­skog po­slan­stva, sa­na­ci­ja ne­sa­ni­tar­nog od­la­ga­li­šta „Vr­tjelj­ka”, sa­na­ci­ja po­no­ra i grad­nja sta­di­o­na, to su pro­jek­ti či­ja re­a­li­za­ci­ja je uglav­nom po­če­la ne­po­sred­no pred iz­bo­re, a sa istom se pre­sta­lo ubr­zo na­kon 26. no­vem­bra - ka­za­la je Vu­jo­vić.
Od­bo­r­nik De­mo­kra­ta Da­ni­lo Mr­va­lje­vić je iz­ja­vio da će no­vo­kom­po­no­va­na ve­ći­na u skup­šti­ni Pre­sto­ni­ce usvo­ji­ti od­lu­ku o bu­dže­tu za 2018. go­di­nu, ko­jom će od 8,8 mi­li­o­na eura pla­ni­ra­nog bu­dže­ta, čak sko­ro 40 od­sto oti­ći na ka­ma­te, ot­pla­tu du­go­va i ot­pla­tu oba­ve­za iz pret­hod­nog pe­ri­o­da.
– Pre­sto­ni­ca će pr­vi put pri­ho­do­va­ti 3,5 mi­li­o­na eura, shod­no od­red­ba­ma Za­ko­na o Pre­sto­ni­ci i to na pr­vi po­gled iz­gle­da kao zna­čaj­no po­ve­ća­nje bu­dže­ta. Me­đu­tim, ka­ko će u od­no­su na pro­šlu go­di­nu pri­hod od Ega­li­za­ci­o­nog fon­da bi­ti ma­nji za ci­je­lih tri mi­li­o­na, a pri­hod iz bu­dže­ta Cr­ne Go­re ma­nji za 360.000 eura, do­la­zi­mo do stvar­ne sli­ke, ko­ju že­lim pri­ka­za­ti gra­đa­ni­ma pa bu­džet Pre­sto­ni­ce ne­će bi­ti mno­go ve­ći ne­go ra­ni­je, ka­ko se to pom­pe­zno na­ja­vlji­va­lo u pred­iz­bor­noj kam­pa­nji iz šta­ba DPS-a, za­klju­čio je Mr­va­lje­vić.A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"