Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * OEBS da se uključi u izborne reforme * Duže od tri godine rješavaju 4.400 predmeta * Za „Carine“ optužili i Mugošine savjetnike * Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * Austrija na nogama zbog Putina * Probušene čarape
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MOMČILO VUKSANOVIĆ, PREDSJEDNIK SNS-a :
Iz najavljenog djelovanja vlasti može se naslutiti da kroz izmjene zakona slijede napadi na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije SPC. Međutim, ubijeđen sam da će to biti uzaludan pokušaj.

Vic Dana :)

Moja žena stavila telefon da joj se otključava na prepoznavanje lica. Skinula šminku i sad ga nosi na dekodiranje.

Prva žena na Mjesecu :
- Hjustone, imamo problem!..
- Šta je??
- Nema veze, ništa....
- Šta je problem??
- Ništa!!
- Molim te reci nam šta je problem?!..
- Znaš ti dobro šta je problem!!!!!

Pitaju plavušu koliko ima godina.
- Ma ne znam, to se stalno mijenja!

Kaže plavuša plavuši:
- Počela sam da sumnjam u svog muža, mislim da mi zadnje dijete nije njegovo...

Plavuša se jada prijateljici:
- Ah, trebam se naći s dečkom, ali sam potpuno zaboravila jel u 8:30 ili u 3:80!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BIJELOM POLJU NEOPHODNO VIŠE KOMUNALNOG REDA
Medicinski otpad najveća muka
Deponija u Kumanici Medicinski otpad najveća muka Jedan od gorućih ekoloških problema u bjelopoljskoj opštini je neprimjereno odlaganje opasnog medicinskog otpada, koji predstavlja akutnu opasnost po zdravlje građana, rekao je Uglješa Prebiračević, dodajući da treba sve uraditi da se taj otpad odlaže na zakonom propisan način, a ne da se kao dosad u komunalnim kontejnerima transportuje kroz grad prema deponiji u udaljenoj Kumanici
BIJELO POLjE – U naselju Nikoljac, u blizini gradskog stadiona, nedavno je počelo či­šće­nje ostr­va i korita rijeke Li­m, pa se građani nadaju da će ekološki incidenti postati prošlost. Pro­je­kat pod na­zi­vom „Za či­sti­je ri­je­ke” za­jed­no spro­vo­de lo­kal­na upra­va, JP Ko­mu­nal­no „Lim” i bi­ro ra­da, a, pre­ma ri­je­či­ma Sena­da Pa­ča­ri­za, ru­ko­vo­di­o­ca Rad­ne je­di­ni­ce „Či­sto­ća”, čistiće se i korita rijeka Lje­šni­ce i Lip­ni­ce, Bi­stri­ce i Ljubovi­đe, ali i rijeka na ru­ral­nom pod­ruč­ju.
– Bi­će ob­u­hva­će­ne i pri­to­ke Li­ma Lo­zan­ska i Go­du­ška ri­je­ka, Lje­šni­ca kod Bi­o­če i Pa­vi­ća po­tok – rekao je Pačariz.
Kroz ovaj jav­ni rad zapo­sle­no je 28 li­ca sa evi­den­ci­je ne­za­po­sle­nih bi­roa ra­da. Pro­je­kat će tra­ja­ti 90 da­na.
– Isto­vre­me­no, ša­lje­mo apel su­gra­đa­ni­ma da se mak­si­mal­no uklju­če u ovaj pro­je­kat, od­no­sno da u gra­ni­ca­ma svo­jih mo­guć­no­sti po­mog­nu uče­sni­ci­ma jav­nog ra­da, a da na dru­goj stra­ni svo­jim po­na­ša­njem do­pri­ne­su da se sme­će i ot­pad od­la­žu na za to pred­vi­đe­na mje­sta, a ne da sve što im ni­je po­treb­no di­rekt­no i ne­pri­mje­re­no ba­ca­ju u rječ­na ko­ri­ta – ka­zao je Pa­ča­riz.
– Bjelopoljcima treba grad sa više komunalnog reda i rada, s dobro organizovanim nadležnim i inspekcijskim službama, posvećenim svom poslu – kazao je Uglješa Prebiračević, istoričar i jedan od najaktivnijih nevladinih aktivista.
Kako je istakao, jedan od prioriteta je rješavanje nagomilanih ekoloških problema u gradu.
– Jedan od gorućih ekoloških problema u bjelopoljskoj opštini je neprimjereno odlaganje opasnog medicinskog otpada koji predstavlja akutnu opasnost po zdravlje građana – rekao on, dodajući da treba sve uraditi da se taj otpad odlaže na zakonom propisan način, „a ne da se kao dosad u komunalnim kontejnerima transportuje kroz grad prema deponiji u udaljenoj Kumanici”.
– Pored ovoga, postoji višedecenijski problem fekalne kanalizacije, koja u najvećem dijelu opštine završava u Limu, uz odlaganje čvrstog otpada na obalama... Neprimjeren izlov ribljeg fonda i prekomjerna eksploatacija šljunka i pijeska iz rječnih korita, doveli su skoro do potpune devastacije rijeka – kazao je Prebiračević.
Prema njegovim riječima, posebno je ugrožena Bistrica, čije korito je u gornjem toku potpuno izmješteno, a obale uništene prilikom započetih, a nikad završenih radova na tzv. mini-hidrocentrali.
– Bjelopoljska opština ima pet rijeka (Lim, Bistrica, Lješnica, Brzava, Ljuboviđa) koje su odlukom Vlade proglašene rijekama od državnog značaja, a uprkos tome, stanje je danas na ekološki neprihvatljivom nivou. Baca ko šta stigne, tako da ekolozi s pravom kažu da nekadašnje rječne ljepotice postaju mrtve rijeke, sa skoro beznačajnim ribljim fondom, i uništenom florom i faunom. U cilju rješavanja problema odlaganja čvrstog otpada, nadležne službe treba da urade da se određenog datuma u mjesecu na desetak lokacija u opštini odobri odlaganje ovog otpada čime bi se u velikoj mjeri popravilo trenutno stanje u gradu na Limu – rekao je Prebiračević.M.N.

Postaviće kontejnere na kritičnim mjestima

U DOO Ko­mu­nal­no „Lim” kažu da su lo­kal­nim pla­nom upra­vlja­nja ot­pa­dom ob­u­hva­će­na kako gradska, tako i ru­ral­na pod­ruč­ja.
– Ura­đen je ka­ta­star di­vljih de­po­ni­ja, ko­je smo lo­ci­ra­li i tač­no utvr­di­li gdje su ta mje­sta na kojima se mo­ra re­a­go­vati. U pred­u­ze­ću smo ura­di­li plan na­bav­ki po­su­da, od­no­sno kon­tej­ne­ra i ko­še­va, ko­je smo već po­sta­vi­li u ne­kim se­li­ma. Ovo je sa­mo po­če­tak re­a­li­za­ci­je na­šeg pla­na ukla­nja­nja ot­pa­da – ka­žu u „Limu’’ i dodaju da će na svim kri­tič­nim mje­sti­ma u na­red­nom pe­ri­o­du bi­ti po­sta­vlje­ne od­go­va­ra­ju­će po­su­de za od­la­ga­nje ot­pa­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"