Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sarena strana - datum: 2015-10-18 ZAKAZANA DVA KONCERTA AMIRE MEDUNJANIN Sevdalinke za fanove
Ami­ra Me­du­nja­nin odr­ža­će dva kon­cer­ta i to 7. no­vem­bra u Knja­žev­sko-srp­skom te­a­tru u Kra­gu­jev­cu i 8. no­vem­bra u po­zo­ri­štu „To­ša Jo­va­no­vić” u Zre­nja­ni­nu. „Bo­san­ska Bi­li Ho­li­dej” pje­va­će sev­da­lin­ke i dru­ge tra­di­ci­o­nal­ne pje­sme sa ovih pro­sto­ra.
- Za­i­sta se ra­du­jem do­la­sku, tim vi­še što će to bi­ti mo­ja pr­va po­sje­ta Kra­gu­jev­cu i Zre­nja­ni­nu. Bit će to li­je­po dru­že­nje, a pro­stor dva pre­kra­sna sta­ra po­zo­ri­šta će za­si­gur­no do­pri­ni­je­ti da što ljep­še is­pri­ča­mo na­šu pri­ču. Vi­di­mo se usko­ro - po­ru­ču­je Ami­ra.
Na kon­cer­ti­ma u Kra­gu­jev­cu (u naj­sta­ri­jem srp­skom po­zo­ri­štu), i Zre­nja­ni­nu ( ko­je ta­ko­đe spa­da me­đu naj­sta­ri­ja na pro­sto­ru biv­še Ju­go­sla­vi­je), Ami­ru će pra­ti­ti „sjaj­ni gi­ta­ri­sta An­te Ge­lo, s ko­jim sa­rad­nja tra­je evo već dvi­je go­di­ne”.
Na do­sa­da­šnjih ne­ko­li­ko al­bu­ma, od ko­jih je po­sled­nji „Silk & Sto­ne” (2013), Ami­ra je po­nu­di­la svo­je na­dah­nu­to vi­de­nje sev­da­lin­ki i na­rod­nih pje­sa­ma iz BiH, Sr­bi­je ili Ma­ke­do­ni­je kao što su „Ah šta će­mo lju­bav kri­ti”, „Kra­dem ti se u ve­če­ri”, „Ka­leš bre An­do”, „Mi­to be­kri­jo”, „Ma­ri­jo De­li Be­la Ku­mri­jo”, „Ka­fu mi dra­ga is­pe­ci”, „Zaj­di, zaj­di” i „Ja­no mo­ri”,„Što te ne­ma”...
Uz to, Ami­ra i Ge­lo će bi­ti me­đu uče­sni­ci­ma hu­ma­ni­tar­nog kon­cer­ta „Sa žen­ske stra­ne ja­stu­ka” 9. no­vem­bra u be­o­grad­skom Zve­zda­ra te­a­tru, gdje će broj­ne pje­va­či­ce i mu­zi­čar­ke iz­vo­di­ti pje­sme Mom­či­la Ba­ja­gi­ća-Ba­ja­ge.
Ami­ra je u mar­tu ove go­di­ne da­ni­ma una­pri­jed ras­pro­da­la be­o­grad­ski Sa­va cen­tar, a od broj­nih pri­zna­nja kri­ti­ča­ra u svi­je­tu tre­ba iz­dvo­ji­ti mi­šlje­nje no­vi­na­ra lon­don­skog Gar­di­ja­na Gar­ta Kar­traj­ta (Garth Car­twright), ko­ji je na­zi­va „bo­san­skom Bi­li Ho­li­dej”, is­ti­ču­ći „na­čin na ko­ji se igra sa sev­da­hom, na­la­ze­ći no­vi kon­tekst i for­mu u tra­di­ci­ji sta­roj sto­ti­na­ma go­di­na”.
A.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"