Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sarena strana - datum: 2015-10-20 ELEKTRIČNI ORGAZAM OBILJEŽAVA 35 GODINA POSTOJANJA U DECEMBRU
Orgazam koji traje 35 godina
Orgazam koji traje 35 godina
Elek­trič­ni or­ga­zam obi­lje­ži­će 35 go­di­na po­sto­ja­nja kon­cer­tom 26. de­cem­bra u dvo­ra­ni „Ame­ri­ka­na” Do­ma omla­di­ne Be­o­gra­da, u okvi­ru sla­vlje­nič­ke tur­ne­je ko­ja će ob­u­hva­ti­ti još ne­ko­li­ko gra­do­va Sr­bi­je.
- Svi­ra­će­mo pre­sjek ci­je­le ka­ri­je­re, od pr­vog do po­sled­njeg al­bu­ma, zna­či oko dva sa­ta naj­ve­ćih hi­to­va. Pla­ni­ra­mo da iz­ve­de­mo i jed­nu no­vu stvar kao na­ja­vu al­bu­ma kog pla­ni­ra­mo da ob­ja­vi­mo idu­će go­di­ne, ali i ne­ke pje­sme kao što su ‘Lo­co­mo­ti­on’ i ‘Seks, dro­ga, na­si­lje i strah’ ko­je do­sta du­go ni­smo svi­ra­li u Be­o­gra­du - na­ja­vlju­je gi­ta­ri­sta i pje­vač Sr­đan Goj­ko­vić Gi­le.
To­kom 35 go­di­na po­sto­ja­nja Elek­trič­ni or­ga­zam se po­ka­zao kao je­dan od naj­zna­čaj­ni­jih ben­do­va u re­gi­o­nu, ob­ja­viv­ši niz uti­caj­nih i žan­rov­ski iz­u­zet­no ra­zno­li­kih al­bu­ma kao što su no­vo­ta­la­sni de­bi „Elek­trič­ni or­ga­zam”, psi­ho­de­lič­ni „Li­šće pre­kri­va Li­sa­bon”, ro­ken­rol „Dis­tor­zi­ja” i ži­vi „Bra­ćo i se­stre”, eklek­tič­ni „Za­što da ne” ili po­sled­nji, gru­va­ju­će fan­ko­id­ni „To što vi­diš to i je­ste”.
- Mno­go ge­ne­ra­ci­ja smo od­ško­lo­va­li, ta­ko da oče­ku­jem na kon­cer­tu 26. de­cem­bra u DOB-u one ko­ji su nas slu­ša­li osam­de­se­tih, de­ve­de­se­tih i dvi­je­hi­lja­di­tih, ali i iz­vje­stan broj lju­di ko­ji­ma će to bi­ti pr­vi Or­ga­zam u ži­vo­tu - ka­že Goj­ko­vić po­vo­dom po­vrat­ka ben­da pred be­o­grad­sku pu­bli­ku po­sle dvije go­di­ne pa­u­ze.
A Elek­trič­ni or­ga­zam je bio osno­van sa ide­jom da od­svi­ra sa­mo je­dan kon­cert! Na­i­me, Goj­ko­vić (ta­da bub­njar), kla­vi­ja­tu­ri­sta Lju­bo­mir Đu­kić i gi­ta­ri­sta Lju­bo­mir Jo­va­no­vić Jo­vec u be­o­grad­skoj ka­fa­ni „Mor­nar” 11. ja­nu­a­ra 1980. go­di­ne osno­va­li su Elek­trič­ni or­ga­zam, kao jed­no­krat­nu pred­gru­pu za kon­cert nji­ho­vog ma­tič­nog ben­da Hip­no­ti­sa­no pi­le. Na­kon te jed­ne svir­ke Goj­ko­vić ka­že da su „uka­pi­ra­li da je obr­nu­to, da je Elek­trič­ni or­ga­zam glav­ni bend, a da se Hip­no­ti­sa­no pi­le ras­pa­da”.
- Ni­je ni­šta upu­ći­va­lo da će Elek­trič­ni or­ga­zam bi­ti ne­što va­žno, po­go­to­vo što na po­čet­ku ni­smo ima­li ni­šta osim ime­na. Me­ni je ne­vje­ro­vat­no da je bend za­mi­šljen od da­nas do sju­tra na­pu­nio 35 go­di­na. I to bend ko­ji svi­ra ro­ken­rol u Be­o­gra­du i Sr­bi­ji. Na­ro­či­to što Or­ga­zam ni­je mejnstrim tip ben­da, već smo uvi­jek išli ma­nje-vi­še uz ne­ku an­der­gra­und pri­ču - is­ti­če Goj­ko­vić.A.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"