Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport OTVORENO EVROPSKO FUDBALSKO TRŽIŠTE Počela januarska bura
Ve­li­ki broj vr­hun­skih fud­ba­le­ra po­sled­njih mje­se­ci su u me­di­ji­ma po­ve­zi­va­ni sa no­vim klu­bo­vi­ma već u ja­nu­ar­skom pre­la­znom ro­ku, ko­ji ni­ka­da ni­je do­no­sio spek­ta­ku­lar­ne tran­sfe­re kao onaj ko­ji se de­ša­va na kra­ju jed­ne do po­čet­ka dru­ge se­zo­ne. Ovo­ga pu­ta bi mo­glo bi­ti dru­ga­či­je. Ne­ki klu­bo­vi pro­te­klog lje­ta ni­su do­ve­li fud­ba­le­re ko­je su že­lje­li, pa će pro­ba­ti da ih ku­pe to­kom ja­nu­a­ru 2016. go­di­ne. Pro­šlog lje­ta de­si­lo se ne­ko­li­ko sen­za­ci­o­nal­nih tran­sfe­ra. Ar­gen­ti­nac An­hel di Ma­ri­ja je iz Man­če­ster ju­naj­te­da pre­šao u Pa­ri Sen Žer­men, a eks­tra­ta­len­to­va­ni na­pa­dač Mo­na­ka, En­to­ni Mar­ti­jal je sti­gao na „Old Tra­ford” za vr­to­gla­vih 35 mi­li­o­na fun­ti...
Pr­ve ja­nu­ar­ske zvi­je­zde mo­gle bi bi­ti aso­vi PSŽ-a, Eze­kjel La­ve­ci i Edin­son Ka­va­ni. La­ve­ci se ni­je pro­sla­vio na „Par­ku prin­če­va” i vje­ro­vat­no će na­pu­sti­ti „sve­ce” za ko­je je po­sti­gao 34 go­la u sko­ro 160 utak­mi­ca. Za nje­ga su in­te­re­so­va­nje po­ka­za­li Ju­ven­tus, Ar­se­nal i Li­ver­pul. Ta­ko­đe, me­di­ji i Ka­va­ni­ja po­ve­zu­ju sa en­gle­skim Pre­mi­jom. Za sjaj­nog na­pa­da­ča za­in­te­re­so­van je Ar­se­nal. U pro­te­klom pe­ri­o­du pa­žnju su pri­vu­kli fran­cu­ski na­pa­dač iz Li­o­na, Alek­san­dr La­ka­ze­te, kao i što­per Ever­to­na, En­glez Džon Sto­uns. La­ka­ze­tea že­le pre­mi­jer­li­ga­ši Ar­se­nal, Čel­si i Li­ver­pul, dok je Sto­uns na me­ti Čel­si­ja, ali i ve­li­kih klu­bo­va iz Špa­ni­je i Ita­li­je. Il­kaj Gun­do­gan će naj­vje­ro­vat­ni­je na­pu­sti­ti re­do­ve Bo­ru­si­je iz Dort­mun­da sa ko­jom ima ugo­vor do 2017. go­di­ne, ali će ga „mi­li­o­ne­ri” pu­sti­ti ako im stig­ne po­nu­da od naj­ma­nje 25 mi­li­o­na eura. Kao nje­gov sle­de­ći klub se po­mi­nje to­rin­ski Ju­ven­tus. Zvi­je­zda Sel­te iz Vi­ga, No­li­to je bli­zu Bar­se­lo­ne, a i sam igrač je ne­dav­no pri­znao da bi te­ško od­bio po­nu­du sa „Nou Kam­pa”. Na­pa­dač In­ter­a, Ma­u­ro Ikar­di je je­dan od aso­va, ko­ji bi mo­gao obi­lje­ži­ti ak­tu­el­ni pre­la­zni rok. Mi­lan­ski „ne­ro-azu­ri” ga ne­će pu­sti­ti is­pod 40 mi­li­o­na eura, a to je no­vac ko­ji ne­će bi­ti pro­blem Man­če­ster si­ti­ju. Po­sled­njih da­na u mno­gim evrop­skim me­di­ji­ma se če­sto po­mi­njao i nje­mač­ki re­pre­zen­ta­ti­vac, ko­ji je do­šao u su­kob sa kor­mi­la­rom ma­drid­skog Re­a­la, Ra­fa­e­lom Be­ni­te­zom, ali je ma­lo vje­ro­vat­no da će se čel­ni­ci „kra­ljev­skog klu­ba” la­ko od­re­ći jed­nog od naj­bo­ljih svjet­skih „plej­mej­ke­ra” u ko­jeg su ulo­ži­li 30 mi­li­o­na eura.


Born­mut otvo­rio pi­ja­cu

Pre­mi­jer­li­gaš Born­mut otvo­rio je tran­sfer rok u en­gle­skom fud­ba­lu, po­što je Ro­ma pri­hva­ti­la po­nu­du „tre­šnji­ca” vri­jed­nu 22 mi­li­o­na eura za Hu­a­na Itur­bea, a ne­du­go po­tom ostrv­ski me­di­ji su ob­ja­vi­li da je ove zi­me u Pre­mi­jer li­gu sti­gao još je­dan fud­ba­ler. Ri­ječ je o egi­pat­skom ve­zi­sti, Mo­ha­me­du El­ne­ni­ju ko­ji je pot­pi­sao za Ar­se­nal.


Kre­nu­le i „jor­gan­dži­je”

Ar­gen­ti­nac Augu­sto Fer­nan­dez (29) je zva­nič­no no­vi igrač ma­drid­skog Atle­ti­ka. Is­ku­sni ve­zi­sta uspje­šno je pro­šao lje­kar­ske pre­gle­de na „Vi­sen­te Kal­de­ro­nu” i sa „jor­gan­dži­ja­ma” pot­pi­sao ugo­vor do lje­ta 2019. go­di­ne. Fer­nan­dez je ove se­zo­ne u dre­su Sel­te iz Vi­ga od­i­grao 16 utak­mi­ca i jed­nom bio stre­lac. To­kom ka­ri­je­re na­stu­pao je za Ri­ver Pla­te, Sent Etjen i Ve­lez Sar­sfild.


Mo­gu­ći tran­sfe­ri

Sa­i­do Be­ra­hi­no
Ti­a­go Al­kan­ta­ra
Ja­sin Bra­hi­mi
Džo­na­tan Ka­le­ri
Sal­va­to­re Si­ri­gu
Alexandr Pa­to
Lu­kas Li­ma
Ste­fan el Ša­ra­vi
Ke­i­su­ke Hon­da
An­dros Ta­u­send
Hu­an Itur­be
Ma­tje De­bu­ši
Ever Ba­ne­ga
An­to­nio Kan­dre­va
Ra­da­mel Fal­kao …


An­der­son pr­va „bom­ba”

Ostr­vom je u pe­tak pro­stru­ja­la vi­jest da su čel­ni­ci Man­če­ster ju­naj­te­da od­lu­či­li da pla­ti kla­u­zu­lu za Bra­zil­ca Fe­li­pea An­der­so­na iz rim­skog La­ci­ja, vri­jed­nu vi­še od 40 mi­li­o­na eura. To bi mo­gao bi­ti naj­ve­ći tran­sfer na Sta­rom kon­ti­nen­tu u ja­nu­ar­skom pre­la­znom ro­ku, ko­ji je tek po­čeo. An­der­son je za­bli­stao pro­šle go­di­ne, ka­da je za­bi­lje­žio 17 asi­sten­ci­ja i po­sti­gao de­set go­lo­va, a nje­gov do­la­zak na Te­a­tar sno­va bi zna­čio da će En­to­ni Mar­ti­jal igra­ti kla­sič­nog na­pa­da­ča. An­der­son je po­ni­kao u San­to­su. a „la­ci­ja­li” su ga pla­ti­li oko osam mi­li­o­na eura. Pro­šle go­di­ne je de­bi­to­vao za re­pre­zen­ta­ci­ju pred Ko­pa Ame­ri­ka. Ipak, ne­ki ita­li­jan­ski me­di­ji tvr­de da još ni­šta ni­je do­go­vo­re­no i da ni­je isti­na da će tran­sfer bi­ti to­li­ko vi­sok.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"