Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Premijer građane proglasio za špijune * Đukanović i Brajović spremaju novu prevaru * ​Pokušao da zapali tetku i kuću * Filipu dodijelili devet tjelohranitelja * Premijer građane proglasio za špijune * Javna kuća * Himnotres
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mira Popović, CGO:
– Licenca za provjeru radova ističe i plagijatori su mirni. Zabrinjava i to što nema javno dostupnog podatka čiji su radovi provjeravani, već imamo samo zbirni podatak Univerziteta Crne Gore.

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport REPREZENTATIVCI SRBIJE TRENIRALI NA STADIONU POD GORICOM, SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ PORUČIO
Ovdje se osjećamo kao kod kuće
Ovdje se osjećamo kao kod kuće
Naj­bo­lja fud­bal­ska re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je sa do­sta op­ti­mi­zma je do­pu­to­va­la u Pod­go­ri­cu, gdje je ve­če­ras če­ka meč 3. ko­la Li­ge na­ci­ja pro­tiv Cr­ne Go­re. Že­lja „or­lo­va” je da na ovom me­ču osvo­je tri bo­da i da na­pra­ve ko­rak vi­še ka osva­ja­nju pr­vog mje­sta u gru­pi. Da će igra­ti na po­bje­du, po­tvr­dio je se­lek­tor Mla­den Kr­sta­jić, ko­ji je ka­zao da po­sto­ji mo­guć­nost da ve­če­ras kre­ne sa dva na­pa­da­ča – sa Mi­tro­vi­ćem i Pri­jo­vi­ćem.
– Ima­mo Mi­tro­vi­ća i Pri­jo­vi­ća, dvo­ji­cu sjaj­nih na­pa­da­ča. Ide­ja je da poč­nu sju­tra, ali to je ide­ja i op­ci­ja. Na­rav­no, ne­će­mo da ot­kri­va­mo baš sve – re­kao je Kr­sta­jić.
Meč sa „cr­ve­ni­ma” za Kr­sta­ji­ća je spe­ci­fi­čan.
– Mo­ja po­ro­di­ca sa oče­ve stra­ne je iz Cr­ne Go­re, ja sam ro­đen u Bo­sni, ži­vim u Sr­bi­ji, ože­njen sam iz Voj­vo­di­ne. Ali, naj­va­žni­je je da na ovaj su­sret gle­da­mo sport­ski i da po­ša­lje­mo li­je­pu sli­ku u svi­jet. To je nor­mal­no, jer igra­ju dvi­je brat­ske ze­mlje. Ne vi­dim raz­log za­što bi ova utak­mi­ca bi­la vi­so­kog ri­zi­ka. Po me­ni, to je su­lu­do, jer se ov­dje osje­ća­mo kao kod ku­će.
Srp­sku jav­nost je za­bri­nu­la mi­ste­ri­o­zna ob­ja­va Ne­ma­nje Ma­ti­ća na „In­sta­gra­mu”. Još uvi­jek ni­ko ni­je „pro­va­lio” ko­me je upu­će­na.
– Znam da je to u fo­ku­su. Ču­li smo se to­kom vi­ken­da dva-tri pu­ta, znam ka­kvu po­vre­du ima. Re­kao mi je da bi bi­lo do­bro da od­mo­ri. Iza­šao sam mu u su­sret, ču­li smo se po­ru­ka­ma u po­ne­dje­ljak. Re­kao mi je da je sve ok, ali da mo­ra da mi­ru­je. Sve što se ti­če od­no­sa Ma­tić, eki­pa, struč­ni štab, sve funk­ci­o­ni­še ka­ko tre­ba.
Lju­bi­ša Tum­ba­ko­vić je ju­če na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re na­hva­lio Kr­sta­ji­ća, a ni­su iz­o­sta­li ni po­hva­le sa dru­ge stra­ne.
– Ci­je­nim ga kao tre­ne­ra i čo­vje­ka. Mno­go sam na­pre­do­vao kod nje­ga. Sa­da smo tre­ne­ri – ja sa jed­ne on sa dru­ge stra­ne. Mo­že­mo je­dan dru­gog da iz­ne­na­di­mo, a to je nor­mal­no u fud­ba­lu – po­ru­čio je na kra­ju Mla­den Kr­sta­jić.
D.P.

Mi­tro­vić: Re­spek­tu­je­mo Cr­nu Go­ru

Da Sr­bi­ja u Pod­go­ri­ci ima do­sta fa­no­va i na­vi­ja­ča vi­dje­lo se ju­če is­pred ho­te­la „Hil­ton”. Fa­no­vi su če­ka­li igra­če, tra­ži­li sli­ka­nje, auto­gra­me... U cen­tru pa­žnje bio je Alek­san­dar Mi­tro­vić, na­pa­dač Fu­la­ma i je­dan od naj­bo­ljih srp­skih fud­ba­le­ra. Gol­ge­ter „or­lo­va” je na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re po­ru­čio da on i nje­go­vi sa­i­gra­či ne­će pot­ci­je­ni­ti do­ma­ću se­lek­ci­ju.
– U ovu utak­mi­cu ula­zi­mo kao u sva­ku dru­gu. Ima­mo ulo­gu fa­vo­ri­ta u gru­pi, ali po­štu­je­mo Cr­nu Go­ru, zna­mo da ima­ju kva­li­tet i mak­si­mal­no ih re­spek­tu­je­mo – ka­zao je Mi­tro­vić.
Bez ika­kve di­le­me, Mi­tro­vić će bi­ti glav­na opa­snost za od­bra­nu „cr­ve­nih”. Sa osam go­lo­va u 2018., naj­bo­lji je stri­je­lac Sr­bi­je.
– Dra­go mi je što sam dao to­li­ko go­lo­va, na­dam se da ću na­sta­vi­ti i ve­če­ras. Što bo­lje igra­te, ja­sno je da od­bra­ne obra­te po­seb­nu pa­žnju na vas. Ta­ko će bi­ti i ve­če­ras. Ima­mo do­bre po­je­din­ce ko­ji mo­gu da is­ko­ri­ste pro­stor ko­ji im even­tu­al­no osta­ne u tom slu­ča­ju.
Ko­li­ko će va­ma bi­ti olak­šan po­sao što u sa­sta­vu Cr­ne Go­re ne­će bi­ti Ste­fa­na Sa­vi­ća.
– Si­gur­no da će bi­ti lak­še, jer je Sa­vić je­dan od naj­bo­ljih de­fan­zi­va­ca na svi­je­tu. Ali, ko god bu­de igrao ura­di­će sve da se po­ka­že u naj­bo­ljem svi­je­tlu. Te­ška utak­mi­ca nas če­ka, oče­ku­jem do­bru bor­bu sa de­fan­ziv­ci­ma Cr­ne Go­re iz ko­je ću, na­dam se, iza­ći kao po­bjed­nik.
Sr­bi­ja ve­če­ras igra sa Cr­nom Go­rom, a u ne­dje­lju je oče­ku­je meč sa Ru­mu­ni­jom u Bu­ku­re­štu.
– Svi su oče­ki­va­li da se pro­še­ta­mo kroz gru­pu, ali to ni­je jed­no­stav­no. Sva­ku utak­mi­cu mo­ra­mo mak­si­mal­no da od­i­gra­mo uko­li­ko že­li­mo do­bar re­zul­tat. Naš cilj je da u na­red­ne dvi­je utak­mi­ce, pro­tiv Cr­ne Go­re i Ru­mu­ni­je, osvo­ji­mo šest bo­do­va – po­ru­čio je na kra­ju Alek­san­dar Mi­tro­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"