Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tri godine bez supervizije, a Radoje Žugić i kćerka doktoriraju kod Kneževića * Postupak pokrenut, određen sudija izvjestilac * Za mjesec dana počinili 160 pljački * Opštine traže novi rok za legalizaciju * Promovisan bihorski ćilim * Tri godine bez supervizije, a Radoje Žugić i kćerka doktoriraju kod Kneževića * Slavljenička noć sa zvijezdama
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zvonko Pavićević, predsjednik Sindikata prosvjete:
Vlada ne da četiri miliona za povećanje plata prosvjeti.

Vic Dana :)

Ide Crnogorac i nosi CD-e u ruci. Naiđe drugi i pita ga:
- Šta ti je to?
- Ma neki diskovi sa klasičnom muzikom, ne slušaš ti to!
- Ma, daj da vidim!
- Pa dobro, ima Betovena, Baha, Mocarta...
- Pa znam Mocarta, on je komponovao muziku za „nokiju”!
Javlja se Mujo Radio Sarajevu i kaže: „Da vam kažem, hodam ja Čaršijom, kad odjednom ugledam na podu novčanik.”
Spiker: „Jesil‘ ga podignuo?”
Mujo: „Da.”
Spiker: „Jesil‘ ga otvorio?”
Mujo: „Da.”
Spiker: „Pa šta si vidio?”
„1.000 maraka, 500 eura i lična karta.
Spiker: „Pa šta piše na ličnoj?”
Mujo: „Muharem.”
Spiker: „I šta sad?”
Mujo: „Pa, ako može jedna pjesma za Muharema!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2018-12-06 KOŠARKAŠI BUDUĆNOST VOLI U 11. KOLU EVROLIGE VEČERAS (19) DOČEKUJU BARSELONU
Plavi nisu bez šansi
Plavi nisu bez šansi
-Či­ni se da je no­vem­bar­ski re­pre­zen­ta­tiv­ni pro­zor po­re­me­tio pla­no­ve ko­šar­ka­ša Bu­duć­nost Vo­li, ko­ji su ta­man ula­zi­li u pra­vu for­mu. Pla­vi su se odu­ži­li re­pre­zen­ta­ci­ji Cr­ne Go­re sa če­ti­ri igra­ča. Usli­je­dio je po­raz od Olim­pi­ja­ko­sa, a pret­hod­nih ne­ko­li­ko da­na zbog pro­ble­ma sa po­vre­da­ma ni­su mo­gla da bu­du is­ko­ri­šće­na na naj­bo­lji na­čin. Na­rav­no, i po­red to­ga Pod­go­ri­ča­ni će ve­če­ras po­ku­ša­ti da Bar­se­lo­nu is­pra­te po­put Ba­sko­ni­je i CSKA. Uko­li­ko ih bu­de slu­žio šut, bu­du ima­li vje­tar u je­dra sa tri­bi­na i bu­du osta­vi­li sr­ce na par­ke­tu špan­ski ve­li­kan bi mo­gao pad­ne u Mo­ra­či.
- Po­sli­je re­pre­zen­ta­tiv­ne pa­u­ze i te­ških pu­to­va­nja po­ku­ša­li smo ovih da­na da se spre­mi­mo naj­bo­lje što mo­že­mo. Pr­vo ma­lo da se od­mo­ri­mo, a on­da da se pri­pre­mi­mo, jer nas če­ka te­žak meč. Do­bar pro­tiv­nik, ali mi igra­mo ku­ći i mi­sli­mo da ima­mo šan­se. Po­ku­ša­će­mo da od­i­gra­mo mak­si­mal­no, pa da vi­di­mo šta će se de­si­ti. To su vi­so­ki cen­tri, do­bri be­ko­vi, šu­te­ri... Eki­pa sa­sta­v­lje­na da po­sli­je ne­ko­li­ko go­di­na pa­u­ze na­pra­vi do­bar re­zul­tat. Mno­go nam zna­či po­dr­ška na­vi­ja­ča i vo­lio bih da do­đu u što ve­ćem bro­ju, re­kao je cen­tar pla­vih Fi­lip Ba­ro­vić.
Iz­van­red­ni šu­ter Edvin Džek­son si­gur­no će ima­ti i do­dat­ni mo­tiv pro­tiv svog biv­šeg klu­ba.
- Uvi­jek je li­je­po igra­ti pro­tiv Bar­se­lo­ne. Oni su je­dan od ja­čih ti­mo­va u Evro­li­gi, a ve­ći­na od igra­ča su mi pri­ja­te­lji. Tu je i moj ve­li­ki pri­ja­telj To­mas Er­tel. Si­gur­no je da pred­sta­vlja iza­zov igra­ti pro­tiv lju­di ko­je znaš, biv­ši sa­i­gra­ča. Sma­tram da ima­mo šan­su pro­tiv Bar­se­lo­ne, kao uosta­lom i pro­tiv svih ti­mo­va u Evro­li­gi. U ovom tak­mi­če­nju je vr­lo te­ško do­bi­ti utak­mi­cu. Svi ko­ji do­đu ov­dje mo­ra­ju zna­ti da ne­će ima­ti la­ku utak­mi­cu.
Tro­fej­ni tre­ner Bar­se­lo­ne srp­ski struč­njak Sve­ti­slav Pe­šić zna šta nje­go­ve iza­bra­ni­ke če­ka u Pod­go­ri­ci i na­da se da ne­će po­ći sto­pa­ma Ba­sko­ni­je i CSKA.
- Sve utak­mi­ce su va­žne, po­go­to­vo u Evro­li­gi i u go­sti­ma. Ba­sko­ni­ja i CSKA su to osje­ti­li po­ra­zi­ma u Pod­go­ri­ci. Bu­duć­nost mo­že igra­ti na vi­so­kom ni­vou, po­go­to­vo na svom par­ke­tu. Oni ima­ju sa­mo dvi­je po­bje­de, ali se ra­di o so­lid­nom i do­bro or­ga­ni­zo­va­nom ti­mu. Ima­li su ne­ko­li­ko pro­ble­ma sa po­vre­da­ma na star­tu se­zo­ne i no­ve igra­če. Sa­da su uhva­ti­li pra­vi ri­tam i opa­san su tim.
Utak­mi­cu sa Bar­se­lo­nom vje­ro­vat­no će pro­pu­sti­ti Ni­ko­la Iva­no­vić, ko­ji ni­je tre­ni­rao pret­hod­nih da­na, dok bi Alen Omić tre­bao da bu­de u ti­mu.N.Z.

Osta­lo sto­ti­nak ula­zni­ca

KK Bu­duć­nost Vo­li je pred utak­mi­cu sa Bar­se­lo­nom u slo­bod­nu pro­da­ju pu­sti­la oko 1.500 ula­zni­ca. Me­đu­tim, naj­ve­ći dio je već pro­šao, ta­ko da je za zad­nji dan osta­lo sto­ti­nak ula­zni­ca i to onih od se­dam evra. Ina­če, pre­o­sta­le kar­te će se pro­da­va­ti na bi­le­tar­ni­ci SC Mo­ra­ča da­nas od 12 ča­so­va.

Pro­tiv tra­di­ci­je

Ko­šar­ka­ši Bu­duć­nost Vo­li su u se­zo­ni 2001-02 u Evro­li­gi sa Bar­se­lo­nom dva pu­ta od­mje­ri­li sna­ge. Pla­vi su na stra­ni po­ra­že­ni 75:91. Do­ma­ći­ne su ta­da pred­vo­di­li Kar­ni­šo­vas sa 18 po­e­na, Na­va­ro i Ren­ci­as sa po 15 i Pau Ga­sol sa 13 po­e­na i de­vet sko­ko­va. Na dru­goj stra­ni bli­stao je De­jan To­ma­še­vić sa 29 po­e­na i 17 sko­ko­va. U Pod­go­ri­ci je bi­lo 77:85. Po­no­vo je To­ma­še­vić sa 23 po­e­na i 11 sko­ko­va bio naj­bo­lji od pla­vih, dok je od go­sti­ju op­dli­čan bio Pau Ga­sol sa 23 po­e­na.

Pa­ro­vi 11. ko­la: (če­tvr­tak) Da­ru­ša­fa­ka – Ma­ka­bi (19.00), Bu­duć­nost Vo­li – Bar­se­lo­na (19.00), Žal­gi­ris – Olim­pi­ja­kos (19.00), Ba­jern – Him­ki (20.30), Ar­ma­ni – Gran Ka­na­ri­ja (20.45). (pe­tak) Ana­do­lu Efes – Re­al (18.30), Ba­sko­ni­ja – CSKA (20.30), Pa­na­ti­na­i­kos – Fe­ner­bah­če (20.30).
Fe­ner­bah­če 10 9 1
CSKA 10 9 1
Re­al 10 8 2
A. Efes 10 8 2
Olim­pi­ja­kos 10 6 4
Ar­ma­ni 10 6 4
Bar­se­lo­na 10 6 4
Pa­na­ti­na­i­kos 10 5 5
Žal­gi­ris 10 4 6
Him­ki 10 4 6
Ba­jern 10 4 6
Ba­sko­ni­ja 10 3 7
G. Ka­na­ri­ja 10 3 7
Ma­ka­bi 10 2 8
Budućnost 10 2 8
Darušafaka 10 1 9

MUP sni­ma utak­mi­cu

Iz Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va su na­ja­vi­li da će po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci sni­ma­ti utak­mi­cu Evro­li­ge iz­me­đu Bu­duć­nost Vo­li i Bar­se­lo­ne. Sni­ma­nje će se vr­ši­ti od 18 do 22 ča­sa, a u slu­ča­ju po­tre­be mo­že tra­ja­ti i du­že.
Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"