Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija NEBOJŠA STEFANOVIĆ NA KONFERENCIJI O BORBI PROTIV TERORIZMA OCIJENIO Balkan primamljiv za regrutaciju terorista
Za­pad­ni Bal­kan po­sta­je sve pri­ma­mlji­vi­je pod­ne­blje za vr­bo­va­nje i re­gru­ta­ci­ju dži­ha­di­sta i za­to je po­treb­no da se ze­mlje sna­žno i je­din­stve­no od­u­pru te­ro­ri­zmu, re­kao je mi­ni­star unu­tra­šnjih po­slo­va Sr­bi­je Ne­boj­ša Ste­fa­no­vić otva­ra­ju­ći Kon­fe­ren­ci­ju o bor­bi pro­tiv te­ro­ri­zma.
On je na­veo da je, pre­ma po­da­ci­ma po­li­ci­je, iz Sr­bi­je u Si­ri­ju i Irak oti­šlo da se bo­ri vi­še od 30 dr­ža­vlja­na, a da ih je 10 po­gi­nu­lo. Ste­fa­no­vić je na sku­pu u Pa­la­ti Sr­bi­je, po­sve­će­nom bor­bi pro­tiv te­ro­ri­zma i stra­nim te­ro­ri­stič­kim bor­ci­ma, na­gla­sio da se mo­ra br­zo dje­lo­va­ti i spri­je­či­ti da ne­ka od ze­ma­lja re­gi­o­na bu­de me­ta te­ro­ri­stič­kih aka­ta. Re­kao je da je po­treb­no da se ze­mlje sna­žno i za­jed­nič­ki od­u­pru te­ro­ri­zmu, ka­ko na na­ci­o­nal­nom ta­ko i na glo­bal­nom ni­vou, jer te­ro­ri­zam ne po­zna­je gra­ni­ce.
Ste­fa­no­vić je još jed­nom osu­dio te­ro­ri­stič­ki na­pad na Po­li­cij­sku sta­ni­cu u Zvor­ni­ku, kao i sve te­ro­ri­stič­ke ak­te u ko­ji­ma su na­stra­da­li ne­vi­ni ci­vi­li. Is­ta­kao je po­tre­bu da se pre­si­je­ku ko­ri­je­ni fi­nan­si­ra­nja te­ro­ri­zma ko­ji se na­la­ze u ile­gal­noj tr­go­vi­ni oruž­jem, nar­ko­ti­ci­ma i pra­nju nov­ca, na­vo­de­ći da Sr­bi­ja vo­di bes­kom­pro­mi­snu bor­bu pro­tiv nar­ko-kla­no­va.
Cilj je, na­vo­di mi­ni­star, da bu­du pro­na­đe­ni i kri­vič­no pro­ce­su­i­ra­ni svi ko­ji pri­pa­da­ju ra­di­kal­noj isla­mi­stič­koj ide­o­lo­gi­ji, nji­ho­vi po­ma­ga­či, te da bu­du pre­sje­če­ni ka­na­li fi­nan­si­ra­nja i ve­za, i nji­ho­vi pla­no­vi. Uka­zao je i na opa­snost od zlo­u­po­tre­be in­ter­ne­ta po­sred­stvom ko­jeg se vr­bu­ju, ugla­vom, pri­pad­ni­ci islam­ske vje­ro­i­spo­vi­je­sti.
Ame­rič­ki am­ba­sa­dor u Sr­bi­ji Majkl Kir­bi re­kao je da je po­sled­njih go­di­na opa­snost od te­ro­ri­zma sve ve­ća, što svje­do­či i na­pad na Po­li­cij­sku sta­ni­cu u Zvor­ni­ku.
Šef De­le­ga­ci­je EU u Sr­bi­ji Majkl De­ven­port is­ta­kao je da se sve vi­še ze­ma­lja su­o­ča­va sa opa­sno­šću od te­ro­ri­zma i da su glav­na pri­jet­nja gru­pe iz Si­ri­je i Ira­ka, do­dav­ši da je po­treb­na bli­ska sa­rad­nja čla­ni­ca EU i ze­ma­lja re­gi­o­na Bal­ka­na, kao i da je po­treb­no spri­je­či­ti re­gru­to­va­nje po­sred­stvom in­ter­ne­ta. Re­kao je da ne po­sto­ji uni­ver­zal­ni pri­stup za bor­bu pro­tiv tih po­ja­va, ali da edu­ka­ci­ja pred­sta­vlja naj­ja­če oruž­je i da u tom po­gle­du po­se­ban zna­čaj tre­ba pri­da­ti mla­dim ge­ne­ra­ci­ja­ma.
Pe­ter Burk­hard, šef mi­si­je OEBS-a u Sr­bi­ji, uka­zao je da se stra­ni bor­ci re­gru­tu­ju ši­rom svi­je­ta, uklju­ču­ju­ći i Sr­bi­ju, te da je to va­žna či­nje­ni­ca, iako je broj stra­nih bo­ra­ca iz Sr­bi­je pri­lič­no ma­li.M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"