Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2015-10-16 APELACIONI SUD ODBIO ŽALBU DRAGANA ĐURIĆA IZ SURČINA Potvrđena kazna ubici Tijane Jurić
Ape­la­ci­o­ni sud u No­vom Sa­du od­bio je ju­če kao neo­sno­va­nu žal­bu bra­ni­o­ca Dra­ga­na Đu­ri­ća iz Sur­či­na, ko­ji je u ju­lu pro­šle go­di­ne ubio Ti­ja­nu Ju­rić, i po­tvr­dio pre­su­du Vi­šeg su­da u Su­bo­ti­ci zbog iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la si­lo­va­nje u po­ku­ša­ju.
Vi­je­će ovog su­da na­šlo je da su sve okol­no­sti iz­vr­še­nja dje­la pra­vil­no utvr­đe­ne u pr­vo­ste­pe­noj pre­su­di i da su ne­pri­hva­tlji­vi na­vo­di žal­be bra­ni­o­ca o sma­nje­noj ura­čun­lji­vo­sti okri­vlje­nog i uti­ca­ja pri­zna­nja na vi­si­nu ka­zne.
Pre­i­spi­tu­ju­ći od­lu­ku o ka­zni, Ape­la­ci­o­ni sud je na­šao da je pr­vo­ste­pe­ni sud pra­vil­no okri­vlje­nom iz­re­kao ka­znu za­tvo­ra u tra­ja­nju od 40 go­di­na, sma­tra­ju­ći da je ta­kva ka­zna nu­žna mje­ra za ostva­ri­va­nje svr­he ka­žnja­va­nja i po­sti­za­nja ka­ko op­šte, ta­ko i spe­ci­jal­ne pre­ven­ci­je.
– Okol­no­sti i na­čin iz­vr­še­nja kri­vič­nih dje­la, uka­zu­ju na ta­kav be­sti­jal­ni zlo­čin da je neo­p­hod­no iz­re­ći naj­stro­ži­ju ka­znu ko­je na­še kri­vič­no za­ko­no­dav­stvo pred­vi­đa za te­ško ubi­stvo. Sud je u pre­su­di na­gla­sio bru­tal­nost i agre­siv­nost okri­vlje­nog, kao in­di­ka­tor ste­pe­na bez­ob­zir­no­sti okri­vlje­nog spram ma­lo­ljet­nog uz­ra­sta i bes­po­moć­no­sti ošte­će­ne – pi­še u obra­zlo­že­nju Ape­la­ci­o­nog su­da.
Dra­gan Đu­rić je 15. ju­na pr­vo­ste­pe­no osu­đen na mak­si­mal­nu ka­znu od 40 go­di­na za­tvo­ra.
Igor Ju­rić, otac ubi­je­ne Ti­ja­ne Ju­rić, za­do­vo­ljan je ova­kvim is­ho­dom su­đe­nja.
– Ako ta­ko mo­gu da ka­žem, ma­da je to ja­ko ne­za­hval­no ka­da je ova­kvo su­đe­nje u pi­ta­nju, za­do­vo­ljan sam po­sli­je sve­ga. Za­do­vo­ljan sam što je pra­vo­su­đe u Sr­bi­ji po­ka­za­lo da ima sna­ge da u re­la­tiv­no krat­kom ro­ku do­ne­se je­di­nu pra­vu i mo­gu­ću od­lu­ku – re­kao je Ju­rić Tan­ju­gu.
Ti­ja­na Ju­rić je ne­sta­la 26. ju­la 2014. go­di­ne po­sli­je po­no­ći, ne­da­le­ko od Sport­skog cen­tra „Ra­ta” u Baj­mo­ku.
Đu­rić je uhap­šen u no­ći iz­me­đu 6. i 7. av­gu­sta pro­šle go­di­ne. Pri­znao je da je po­či­nio ubi­stvo i po­li­ci­ju od­veo do mje­sta na ko­jem je za­ko­pao žr­tvu.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"