Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija ALBANSKI PREMIJER EDI RAMA OCIJENIO Rusija koristi Srbiju kao piona
Pre­mi­jer Al­ba­ni­je Edi Ra­ma u in­ter­vjuu za ita­li­jan­ski list „Re­pu­bli­ka” iz­ja­vio je da Ru­si­ja ko­ri­sti Sr­bi­ju „kao pi­o­na na ša­hov­skoj ta­bli” i re­kao da iz­me­đu tur­skog i ru­skog uti­ca­ja na Bal­ka­nu po­sto­ji „va­žna raz­li­ka” u to­me što Tur­ska „ne po­ku­ša­va da na­me­će ni­šta bal­kan­skim ze­mlja­ma”.
Ra­ma se u Ri­mu sa­stao sa pre­mi­je­rom Ita­li­je Pa­o­lom Đen­ti­lo­ni­jem.
Upi­tan za­što je Bal­kan stal­no na me­ti Ru­si­je, Tur­ske, auto­krat­skih si­la ko­je kao da tu spro­vo­de dio svo­jih ge­o­po­li­tič­kih ri­va­li­te­ta, Ra­ma je ka­zao: „Po­sto­ji va­žna raz­li­ka, po na­šem mi­šlje­nju, iz­me­đu Tur­ske i Ru­si­je. Mi Al­ban­ci Tur­sku vi­di­mo kao dr­ža­vu re­gi­o­na, ko­ji po­ku­ša­va da igra svo­ju ulo­gu bez po­ku­ša­ja na­me­ta­nja bi­lo če­ga bal­kan­skim ze­mlja­ma”.
Re­kao je i da je Tur­ska „ze­mlja ko­ja je ve­za­na za evro­a­tlant­sku per­spek­ti­vu”.
– Ru­si­ja ima ve­zu sa Sr­bi­jom, sa slo­ven­skim svi­je­tom, ali ko­ri­sti tu ve­zu kao da je u pi­ta­nju pi­on na ša­hov­skoj ta­bli ru­skih ge­o­stra­te­ških in­te­re­sa – oci­je­nio je Ra­ma.
On je na pi­ta­nje da ob­ja­sni šta zna­či nje­go­va tvrd­nja da se na­kon ra­to­va 90-ih go­di­na pro­šlog vi­je­ka bal­kan­ske ze­mlje tran­sfor­mi­šu „iz ne­pri­ja­te­lja u su­sje­de” i ka­kav od­nos Al­ba­ni­ja ima sa Sr­bi­jom, pod­sje­tio da je „pri­je če­ti­ri go­di­ne bio pr­vi al­ban­ski pre­mi­jer ko­ji je po­sje­tio Be­o­grad od 1946” i da je „pred­sjed­nik Sr­bi­je Alek­san­dar Vu­čić bio pr­vi ko­ji je do­šao u Al­ba­ni­ju za po­sled­njih 60 go­di­na”.
– Ra­di­mo na am­bi­ci­o­znom pla­nu sa ci­ljem uki­da­nja ca­rin­skih sto­pa, olak­ša­va­nja tr­go­vi­ne i to će nam ko­rak po ko­rak po­mo­ći u pre­va­zi­la­že­nju na­ših raz­li­ka i rje­ša­va­nju na­ših spo­ro­va. Ko­so­vo je tač­ka ne­sla­ga­nja, ali se ba­vi­mo ti­me, mo­že­mo sa sa­ra­đu­je­mo – ka­zao je Ra­ma.
On je re­kao da „Al­ba­ni­ja i Al­ban­ci osta­ju ze­mlja i na­rod naj­na­klo­nje­ni­ji Evro­pi”.
– I to ni­je sa­mo za­to što že­li­mo da po­sta­ne­mo pu­no­prav­ni član po­li­tič­kog i eko­nom­skog blo­ka ko­ji osje­ća­mo kao svoj dom i ko­ji će po­mo­ći na­šem raz­vo­ju, na­šoj sta­bi­li­za­ci­ji. To je i za­to što je Bal­kan i da­lje re­gi­on u ko­jem je sje­ća­nje na evrop­ske ra­to­ve i da­lje ži­vo. Isto­ri­ja mo­že da se po­no­vi, a EU je na­sta­la i du­gu­je svoj uspjeh to­me što je ga­ran­to­va­la evrop­skim na­ro­di­ma mir i pro­spe­ri­tet ne­za­bi­lje­žen u pro­šlo­sti – na­veo je al­ban­ski pre­mi­jer.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"