Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija KSENIJA BOŽOVIĆ, POTPREDSJEDNICA GRAĐANSKE INICIJATIVE SDP, O ISTRAZI UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA
Sumnjam da će ubica ikada biti nađen
Božović Sumnjam da će ubica ikada biti nađen
Potpredsjednica Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve SDP Kse­ni­ja Bo­žo­vić re­kla je da sum­nja da će ubi­ca Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća ika­da bi­ti pro­na­đen.
Bo­žo­vi­će­va ka­že da je is­tra­ga kre­nu­la u po­gre­šnom smjeru od po­čet­ka, pre­no­si Un­mik u svom presjeku štam­pe.
„Vi­še od 20 mi­nu­ta je pro­šlo dok mjesto gdje je Oli­ver ubi­jen po­li­ci­ja ni­je obez­bi­je­di­la. U su­šti­ni, ta­mo ni­je bi­lo is­tra­ži­te­lja, dok su mno­gi obič­ni gra­đa­ni do­la­zi­li na mje­sto zlo­či­na i sli­ka­li”, re­kla je Bo­žo­vić.
Bo­žo­vi­će­va je ka­za­la da je du­bo­ko raz­o­ča­ra­na jer joj se po­če­tak is­tra­ge uop­šte ni­je do­pao i da je njen uti­sak da je „ura­đen ne­mar­no”.
Po­sle tri sed­mi­ce is­tra­ge, nad­le­žni ne­ma­ju ni­jed­nu in­for­ma­ci­ju o ubi­ca­ma, do­da­la je Bo­žo­vić.
Li­der Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve SDP Oli­ver Iva­no­vić ubi­jen je 16. ja­nu­a­ra is­pred stra­nač­kih pro­sto­ri­ja u Ko­sov­skoj Mi­tro­vi­ci.
Ko­sov­ska po­li­ci­ja i tu­ži­la­štvo od­bi­li su za­htjev Be­o­gra­da da se u is­tra­gu uklju­če srp­ski dr­žav­ni or­ga­ni.
Osnov­no tu­ži­la­štvo u Ko­sov­skoj Mi­tro­vi­ci pri­hva­ti­lo je da ne­ke od do­ku­me­na­ta, ko­ji se od­no­se na slu­čaj ubi­stva li­de­ra Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve „Slo­bo­da, de­mo­kra­ti­ja, prav­da” Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća pro­sli­je­di Be­o­gra­du, a pri­štin­ska te­le­vi­zi­ja „Kljan Ko­so­va” pi­še da se ra­di o re­zul­ta­ti­ma ob­duk­ci­je ko­ju je oba­vio Fo­ren­zič­ki in­sti­tut.
Ko­sov­ski mi­ni­star prav­de Abe­lard Ta­hi­ri po­tvr­dio je da su ne­ki od do­ku­me­na­ta, ko­ji se od­no­se na is­tra­gu, pro­sli­je­đe­ni Be­o­gra­du, ali ni­je na­veo o ko­jim se tač­no do­ku­men­ti­ma ra­di, na­vo­di se u pre­skli­pin­gu Un­mi­ka.
Ka­ko se na­vo­di, iako se ubi­stvo Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća do­go­di­lo pri­je tri ne­dje­lje, još ne­ma osum­nji­če­nih.
Iz Pri­šti­ne, od glav­nog ko­sov­skog tu­ži­o­ca sti­že vi­jest da ima ne­kih do­ka­za o ubi­stvu Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća, ali i op­tu­žbe na ra­čun Be­o­gra­da. S dru­ge stra­ne, ov­da­šnji zva­nič­ni­ci po­na­vlja­ju da ni u slu­ča­ju Iva­no­vić ne­ma do­bre sa­rad­nje sa pri­štin­skim or­ga­ni­ma. O to­me su, ka­žu, oba­vi­je­sti­li še­fa mi­si­je Uje­di­nje­nih na­ci­ja na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji. Sa njim su u Be­o­gra­du raz­go­va­ra­li pred­sjed­ni­ca Vla­de Sr­bi­je i di­rek­tor Kan­ce­la­ri­je za Ko­so­vo i Me­to­hi­ju.
Dvi­je ne­dje­lje po­sle ubi­stva Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća glav­ni tu­ži­lac iz Pri­šti­ne ka­že da su pri­ku­pi­li ne­ko­li­ko do­ka­za, ali da se još ne zna ko je ubi­ca. Isto­vre­me­no op­tu­žu­je Be­o­grad da ne sa­ra­đu­je u ot­kri­va­nju iden­ti­te­ta aten­ta­to­ra.
S dru­ge stra­ne, Mi­ni­star­stvo prav­de po­ru­ču­je da će, ka­da Tu­ži­la­štvo za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal pri­ku­pi tra­že­ne po­dat­ke, oni bi­ti pro­sli­je­đe­ni nad­le­žni­ma u po­kra­ji­ni.
„Ko­li­ka je iskre­na vo­lja i že­lja za sa­rad­njom ko­sov­skih or­ga­na sa nad­le­žnim or­ga­ni­ma u Be­o­gra­du go­vo­ri i to da do da­nas Tu­ži­la­štvu za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal ni­je do­sta­vlje­na ni­jed­na tra­že­na in­for­ma­ci­ja, pa čak ni za­pi­snik sa uvi­đa­ja, po­sle vi­še od dvi­je ne­dje­lje od ubi­stva Iva­no­vi­ća. To­li­ko o nji­ho­voj iskre­noj sa­rad­nji”, re­kla je mi­ni­star­ka prav­de Ne­la Ku­bu­ro­vić.
Dan ra­ni­je, o is­tra­zi ubi­stva Oli­ve­ra Iva­no­vi­ća go­vo­rio je i Ha­šim Ta­či.
„Ko­sov­ske in­sti­tu­ci­je će iza­ći sa kon­kret­nim re­zul­ta­ti­ma u ve­zi sa ovim ubi­stvom. Po­čet­ni po­da­ci uka­zu­ju da je to bio kri­mi­nal­no-ma­fi­ja­ški na­pad, is­klju­ču­ju­ći bi­lo ka­kvu mo­guć­nost me­đu­et­nič­kog slu­ča­ja”, na­veo je Ta­či.
U raz­go­vo­ru sa še­fom mi­si­je Uje­di­nje­nih na­ci­ja na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji po­seb­na pa­žnja, ka­žu, po­sve­će­na je slu­ča­ju ubi­stva Iva­no­vi­ća. Sa­gla­sni su da oni ko­ji vo­de is­tra­gu mo­ra­ju to da či­ne objek­tiv­no i sve­o­bu­hvat­no.
„Bi­lo bi va­žno da po­kra­jin­ski or­ga­ni sve in­for­ma­ci­je ko­je ima­ju po­di­je­le sa na­šim or­ga­ni­ma ko­ji spro­vo­de is­tra­gu. Do sa­da to ni­su ni pri­bli­žno ura­di­li u za­do­vo­lja­va­ju­ćoj mje­ri i sma­tram da to do­sta go­vo­ri o nji­ho­vom od­no­su pre­ma ci­je­lom ovom slu­ča­ju. Ni­šta do­bro o to­me ne go­vo­ri”, ka­že di­rek­tor Kan­ce­la­ri­je za KiM Mar­ko Đu­rić.RTS–M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"