Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2018-03-07 DEVET ŽRTAVA MALIH BOGINJA Još dvije žene umrle u Beogradu
U In­fek­tiv­noj kli­ni­ci Kli­nič­kog cen­tra Sr­bi­ja umr­le su još dvi­je oso­be zbog po­sle­di­ca ma­lih bo­gi­nja, što je ukup­no de­vet žr­ta­va od ove dječ­je za­ra­zne bo­le­sti, ne­zva­nič­no sa­zna­je „Blic”.
Ra­di se o že­na­ma od oko 40 go­di­na. Obje su bi­le pot­pu­no zdra­ve, tač­ni­je ni­je­su ima­le ni­ka­kvo hro­nič­no obo­lje­nje, pri­je ne­go što su do­bi­le mor­bi­le, ka­že iz­vor „Bli­ca” ko­ji je upo­znat sa ovim slu­ča­je­vi­ma.
Ka­ko „Blic” sa­zna­je, zdrav­stve­no sta­nje obje pa­ci­jent­ki­nje već du­ži pe­ri­od je bio kri­ti­čan. Lje­ka­ri su se da­no­noć­no bo­ri­li da ih odr­že u ži­vo­tu. Ima­le su i za­pa­lje­nje plu­ća, a oči­gled­no su bi­le pri­klju­če­ne i na apa­ra­te za vje­štač­ko di­sa­nje.
– Jed­na že­na pre­mi­nu­la je u po­ne­dje­ljak. Nje­no zdrav­stve­no sta­nje ni­je bi­lo do­bro od ka­ko je pri­mlje­na na bol­nič­ko li­je­če­nje. Dru­ga je pre­mi­nu­la ju­če – ob­ja­šnja­va iz­vor.
Od obje že­ne uze­ti su bri­se­vi, ka­ko bi se u In­sti­tu­tu za imu­no­lo­gi­ju i vi­ru­so­lo­gi­ju „Tor­lak” i la­bo­ra­to­rij­ski po­tvr­di­lo da je ri­ječ o mor­bi­li­ma. Tek ka­da se do­bi­ju re­zul­ta­ti, In­sti­tut za jav­no zdra­vlje „Ba­tut” će zva­nič­no mo­ći da ob­ja­vi i ova dva smrt­na slu­ča­ja kao po­sle­di­cu od mor­bi­la.
Slič­na si­tu­a­ci­ja do­go­di­la se u pe­tak. Smrt že­ne, ko­ja je bi­la zdrav­stve­na rad­ni­ca, uzro­kov­ne mor­bi­li­ma, zva­nič­no je po­tvr­đe­na tek ju­če, ka­da je In­sti­tut „Ba­tut” do­bio tu la­bo­ra­to­rij­sku po­tvr­du od „Tor­la­ka”.
M.Nj.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"