Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Stav OFF LINE
Halo, ovdje mobilni
Halo, ovdje mobilni Telefon je preuzeo ulogu najboljeg čovjekovog prijatelja. Za razliku od psa ne mora da se šeta dva puta dnevno
-Pi­še: El­mir Đo­ko­vić

Me­đu naj­ve­će stre­so­ve ko­je čo­vje­ka mo­gu ozbilj­no da iz­ba­ce iz ši­na sa­vre­me­na psi­ho­lo­gi­ja već de­ce­ni­ja­ma ubra­ja: smrt bli­žnjih, raz­vod bra­ka i gu­bi­tak po­sla. I za­i­sta je ta­ko, to su ra­ne ko­je se du­go li­je­če i osta­vlja­ju po­sle­di­ce na du­ši. Ali, mo­der­no do­ba ovim gu­bi­ci­ma do­da­je još je­dan, ne ta­ko ka­ta­stro­fa­lan i bo­lan ali ja­ko ne­zgo­dan mo­me­nat – gu­bi­tak mo­bil­nog te­le­fo­na.
Taj tre­nu­tak kad uka­pi­ra­te da ne­ma­te „pa­met­nja­ko­vi­ća“ u dže­pu ili tor­bi, ti žmar­ci ko­ji se sju­re niz kič­mu, hla­dan znoj ko­ji vas ob­li­je, pa­ni­ka ko­ju emi­tu­je­te ka spolj­nom svi­je­tu, gro­zni­ča­vi po­zi­vi i po­vra­tak na „mje­sto zlo­či­na“ su te­ška is­ku­še­nja. Pre­o­sta­je vam sa­mo da ža­li­te što ni­ste pre­pi­sa­li sve bro­je­ve, što opet ni­ste pre­ba­ci­li fo­to­gra­fi­je u kom­pju­ter i da do­bro raz­mi­sli­te ka­ko da po­dig­ne­te kre­dit za no­vi te­le­fon (Sve vam ovo pri­čam iz lič­nog, is­ku­stva).
Te­le­fon je pre­u­zeo ulo­gu naj­bo­ljeg čo­vje­ko­vog pri­ja­te­lja. Za raz­li­ku od psa ne mo­ra da se še­ta dva pu­ta dnev­no. On je po­stao ono što su ne­kad bi­li po­ro­dič­ni al­bu­mi, ko­ji su se ne­dje­ljom, uz osmi­jeh i sa sje­tom, pre­li­sta­va­li po­sli­je ne­djelj­nog ruč­ka. On ču­va vi­še taj­ni od va­šeg naj­bo­ljeg pri­ja­te­lja.  On zah­ti­je­va pa­žnju ve­ću od kuć­nog lju­bim­ca jer ako ni­je pa­žen sva­šta mo­že da se de­si. Ta­ko se jed­nom mom po­zna­ni­ku ras­pao brak zbog iz­gu­blje­nog mo­bil­nog. Bo­lje re­če­no, zbog pro­na­la­za­ča tog te­le­fo­na ras­pao mu se brak jer ga je  is­pod kre­ve­ta na­šla nje­go­va že­na i kad je za­vi­ri­la u nje­ga ima­la je šta da vi­di. Dru­gi je opet imao ne­zgo­da­ci­ju da je te­le­fon, bez nje­go­vog zna­nja okre­nuo po­sled­nji broj, tj. su­pru­gu, dok je on bio na sa­stan­ku s lju­bav­ni­com, ta­ko da je go­spo­đa ima­la pre­nos uži­vo. A da ne pri­čam o to­me ko­li­ko je fud­ba­le­ra za­vr­ši­lo na na­slov­nim stra­na­ma ta­blo­i­da, jer su pje­va­či­ce sa ko­ji­ma su lju­bo­va­li, slu­čaj­no iz­gu­bi­le mo­bil­ne, ko­ji su, gle ču­da, pro­na­šli no­vi­na­ri. Te te­le­ko­mu­ni­ka­cij­ske spra­ve, ko­je su u na­še ži­vo­te sti­gle kra­jem pro­šlog vi­je­ka i iz­gle­da­le kao ci­gle po­god­ne za gra­đe­nje vi­ken­di­ce, u me­đu­vre­me­nu su po­sta­le sa­vr­še­no di­zaj­ni­ra­ni mo­de­li za ucje­ne i pri­ti­ske, stvar pre­sti­ža i igrač­ke za ubi­ja­nje do­sa­de. Mo­žeš da ka­sniš ko­li­ko god ho­ćeš jer ja imam sva­šta da oba­vim sa svo­jim te­le­fo­nom. Dav­no je pro­sla­vlje­ni dram­ski pi­sac Du­šan Ko­va­če­vić re­kao da mu ne pa­da na pa­met da no­si „to ču­do“ jer ako ho­će da ga pri­slu­šku­ju i pra­te mo­ra­će sa­mi da se po­tru­de. Da on to do­bro­volj­no ra­di – ne pa­da mu na pa­met.
A opet, te spra­ve olak­ša­va­ju ži­vot, slu­že kao sred­stva in­for­mi­sa­nja i mo­guć­nost br­zog re­a­go­va­nja, pre­či­ca ka dru­štve­nim mre­ža­ma i na­rav­no mo­guć­nost da se na­pra­vi još je­dan sel­fi. Na lje­to­va­nje mo­že da se ide bez knji­ge, ali bez te­le­fo­na ni­ka­ko – to bi bi­lo isto kao da se na nu­di­stič­koj pla­ži po­ja­vi­te u bok­se­ri­ca­ma. Pro­vje­ra­va­nje na ko­joj je li­ni­ji ba­te­ri­ja je po­sta­la ozbilj­ni­ja stvar ne­go što se ne­ka­da hra­nio „ta­ma­go­či“. Za­to pri­je spa­va­nja pro­vje­ri­te gdje je vaš omi­lje­ni kuć­ni lju­bi­mac, za sva­ki slu­čaj, jer ko zna ko mo­že da ga na­đe.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"