Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2015-10-20 RUSKI BORBENI AVIONI U SIRIJI ZA 24 ČASA IZVELI 33 VAZDUŠNA NAPADA
Uništen glavni trenažni centar ID
Rjski bombarder Uništen glavni trenažni centar ID
MO­SKVA – Ru­ski bor­be­ni avi­o­ni za 24 ča­sa iz­ve­li su 33 va­zdu­šna na­pa­da na 49 ci­lje­va Islam­ske dr­ža­ve u Si­ri­ji i uni­šti­li glav­ni tre­na­žni cen­tar ove te­ro­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je, iz­ja­vio je ju­če port­pa­rol ru­skog mi­ni­star­stva od­bra­ne Igor Ko­na­šen­kov. On je pre­ci­zi­rao da su bom­bar­de­ri „su­hoj Su-25” u dva na­pa­da ko­ri­ste­ći bom­be ve­li­ke eks­plo­ziv­ne sna­ge uni­šti­li glav­ni tre­na­žni cen­tar za te­ro­ri­ste ID kod gra­da La­ta­ki­je ko­ji je pret­hod­no ot­kri­la ru­ska oba­vje­štaj­na slu­žba.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, u uda­ri­ma su uni­šte­na dva ko­mand­na me­sta ID, tri skla­di­šta oruž­ja i mu­ni­ci­je, dva pod­zem­na bun­ke­ra, 32 lan­sir­ne po­zi­ci­je na pla­nin­skom te­re­nu, kao i je­dan obje­kat za pro­iz­vod­nju lan­se­ra i pro­jek­ti­la.
Mi­ni­star­stvo od­bra­ne je na­ve­lo da su ga­đa­ne me­te lo­ci­ra­ne u pro­vin­ci­ja­ma Alep, Da­mask, Idlib, La­ta­ki­ja i Ha­ma, pre­no­si Roj­ters.
Ka­ko se do­da­je, u pro­vin­ci­ji Idlib uni­šten je ko­mand­ni cen­tar Nu­sra Fron­ta.
U ope­ra­ci­ja­ma ru­ske voj­ske pro­tiv Islam­ske dr­ža­ve uče­stvu­ju va­zdu­šne sna­ge sa pre­ko 50 avi­o­na i he­li­kop­te­ra, ali i ru­ska mor­na­ri­ca, na­vo­di Tas.(Tan­jug)


Ke­ri: SAD na­sto­je da iz­bjeg­nu pot­pu­no uni­šte­nje Si­ri­je

SAD na­sto­je da iz­bjeg­nu pot­pu­no uni­šte­nje Si­ri­je, iz­ja­vio je dr­žav­ni se­kre­tar Džon Ke­ri i na­ja­vio da na­red­nih da­na pla­ni­ra sa­sta­nak sa li­de­ri­ma Ru­si­je, Sa­u­dij­ske Ara­bi­je, Tur­ske i Jor­da­na ka­ko bi se pro­na­šlo rje­še­nje za pre­kid su­ko­ba, pre­no­si AFP.
Va­šing­ton sma­tra da ima od­go­vor­nost da po­ku­ša i spri­je­či to­tal­no uni­šte­nje Si­ri­je, stra­hu­ju­ći da bi su­kob mo­gao da se pro­ši­ri po re­gi­o­nu, što bi po­ten­ci­ja­lo do­ve­lo do po­ra­sta mi­gra­ci­ja, re­kao je Ke­ri u Ma­dri­du, pre­no­si Tan­jug.(RTS)


Ru­si­ja za po­zi­ci­ju part­ner­stva sa SAD

MO­SKVA – Upr­kos po­sto­je­ćim raz­li­ka­ma sa SAD oko jed­nog bro­ja me­đu­na­rod­nih pro­ble­ma, Ru­si­ja će bi­ti pri­vr­že­na po­zi­ci­ji part­ner­stva u rje­ša­va­nju bi­lo ko­jih pro­ble­ma ko­ji bi mo­gli is­kr­snu­ti, sa­op­šti­la je port­pa­rol­ka Ru­skog mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va Ma­ri­ja Za­ha­ro­va.
„Po­gre­šno je re­ći – Mi ide­mo bez vas. Mi će­mo i da­lje go­vo­ri­ti da su vra­ta otvo­re­na i da mo­ra­mo udru­ži­ti na­po­re jer ka­da ka­že­te – ovo je moj pro­blem, a ovo ni­je, on­da taj put vo­di u sle­pu uli­cu”, re­kla je ona za TV ka­nal Ro­si­ja-1, pre­nio je Taš.
„Upr­kos svim na­šim raz­li­ka­ma sa Ame­ri­kan­ci­ma, sa Va­šing­to­nom, upr­kos to­me što nam sta­vlja­ju kli­po­ve u toč­ko­ve u ve­zi sa Ukra­ji­nom i dru­gim pi­ta­nja­ma, mi ka­že­mo i go­vo­ri­će­mo i da­lje – haj­de da sa­ra­đu­je­mo”, ka­za­la je Za­ha­ro­va, pre­no­si Taš.
(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"