Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2015-10-21 RUSKI PREDSJEDNIK VLADIMIR PUTIN OBJELODANIO Rusija osujetila 20 terorističkih napada Ova operacija je potvrdila da je Rusija sposobna da pruži adekvatan i efikasan odgovor na terorističku i bilo koje druge prijetnje u našoj državi, rekao Putin
Ru­ski pred­sjed­nik Vla­di­mir Pu­tin po­ru­čio je da je Mo­skva spo­sob­na da pru­ži efi­ka­san od­go­vor na te­ro­ri­stič­ku i dru­ge pri­jet­nje, oci­je­niv­ši da je ope­ra­ci­ja u Si­ri­ji to po­tvr­di­la. Pu­tin je is­ta­kao da je Fe­de­ral­na slu­žba bez­bjed­no­sti ove go­di­ne spri­je­či­la 20 kri­vič­nih dje­la ko­ja se do­vo­de u ve­zu sa te­ro­ri­zmom.
„Ova ope­ra­ci­ja je po­tvr­di­la da je Ru­si­ja spo­sob­na da pru­ži ade­kva­tan i efi­ka­san od­go­vor na te­ro­ri­stič­ku i bi­lo ko­je dru­ge pri­jet­nje u na­šoj dr­ža­vi”, re­kao je Pu­tin na ce­re­mo­ni­ji pred­sta­vlja­nja no­vo­po­sta­vlje­nih vi­so­kih voj­nih ofi­ci­ra, pre­no­si Tan­jug.
Te­ro­ri­sti, stvo­riv­ši upo­ri­šte u Si­ri­ji, utvr­đu­ju pla­no­ve za sop­stve­nu eks­pan­zi­ju i de­sta­bi­li­za­ci­ju či­ta­vih re­gi­o­na, is­ta­kao je Pu­tin, na­veo je Sput­njik.
„Ti­me što su stvo­ri­li od­skoč­nu da­sku u Si­ri­ji i ni­zu dru­gih dr­ža­va na Bli­skom is­to­ku, te­ro­ri­sti su na­pra­vi­li i na­sta­vlja­ju da pra­ve pla­no­ve za ši­re­nje i de­sta­bi­li­za­ci­ju či­ta­vih re­gi­o­na. Oni su re­gru­to­va­li i na­sta­vlja­ju da re­gru­tu­ju u svo­je re­do­ve eks­tre­mi­ste iz mno­gih dr­ža­va, uklju­ču­ju­ći, na­ža­lost, i Ru­si­ju i ze­mlje ZND (Za­jed­ni­ce ne­za­vi­snih dr­ža­va)”, re­kao je Pu­tin.
Ru­ski pred­sjed­nik je po­zvao Fe­de­ral­nu slu­žbu bez­bjed­no­sti (FSB) da po­ja­ča na­po­re na ot­kri­va­nju ve­za iz­me­đu na­o­ru­ža­nih na­pa­da­ča u Ru­si­ji i me­đu­na­rod­nih te­ro­ri­stič­kih gru­pa.
„Naj­va­žni­je je ot­kri­ti ve­zu ru­skih eks­tre­mi­sta sa me­đu­na­rod­nim te­ro­ri­stič­kim gru­pa­ma i po­kro­vi­te­lji­ma”, na­gla­sio je Pu­tin.
Pu­tin je na­veo da je FSB ove go­di­ne spri­je­čio 20 kri­vič­nih dje­la ko­ja se do­vo­de u ve­zu sa te­ro­ri­zmom.
U spe­ci­jal­nim ope­ra­ci­ja­ma ubi­je­no je 112 na­o­ru­ža­nih na­pa­da­ča, uklju­ču­ju­ći 26 li­de­ra, a vi­še od 560 pri­pad­ni­ka oru­ža­nih ban­di je pri­ve­de­no, pre­nio je Tas.
„Ru­si­ja će na­sta­vi­ti sa ja­ča­njem svo­jih oru­ža­nih sna­ga, a na li­sti pri­o­ri­te­ta su mo­der­ni­za­ci­ja si­ste­ma upra­vlja­nja, kao i po­bolj­ša­nje kva­li­te­ta bor­be­ne obu­ke”, do­dao je ru­ski pred­sjed­nik.
„Na­ša voj­ska i na­ša mor­na­ri­ca osta­ju po­u­zda­ni ga­rant su­ve­re­ni­te­ta dr­ža­ve. Oni ima­ju ključ­nu ulo­gu u obez­bje­đi­va­nju glo­bal­ne i re­gi­o­nal­ne sta­bil­no­sti”, po­ru­čio je Pu­tin.
Pu­tin je pod­sje­tio da je pro­šle go­di­ne ru­ska voj­ska odr­ža­la vi­še od 3.000 vje­žbi, na ko­ji­ma je iz­vr­šen niz kom­plek­snih za­da­ta­ka i da su van­red­ne pro­vje­re „po­tvr­di­le vi­so­ku bor­be­nu sprem­nost”.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"