Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet UKRATKO
Taj­fun od­nio 47 ži­vo­ta
FI­LI­PI­NI – Ve­li­ke po­pla­ve ko­je su za­hva­ti­le Fi­li­pi­ne usled uda­ra sna­žnog taj­fu­na ju­če su osla­bi­le, ali je broj žr­ta­va po­ras­tao na 47, dok de­se­ti­ne hi­lja­da lju­di i da­lje bo­ra­ve u eva­ku­a­ci­o­nim cen­tri­ma.
Vre­men­ske pri­li­ke po­pra­vi­le su se tri da­na po­sli­je uda­ra taj­fu­na „Ko­pu”, a zva­nič­ni­ci i da­lje pro­cje­nju­ju šte­tu ko­ju su pre­tr­pje­li usje­vi i stoč­ni fond po­sli­je obil­ne ki­še ko­ja je po­pla­vi­la po­ljo­pri­vred­ne re­gi­o­ne sje­ver­no od Ma­ni­le.
Lo­kal­ni zva­nič­ni­ci ka­žu da je ki­ša osla­bi­la u pla­ni­na­ma na sje­ve­ru Fi­li­pi­na.
Vi­še od 300 se­la po­to­plje­no je ši­rom cen­tral­nog po­ljo­pri­vred­nog re­gi­o­na Lu­zon, a u ovoj obla­sti na­stra­da­lo je 17 lju­di, pre­nio je AFP.
U cen­tri­ma za eva­ku­a­ci­ju i da­lje bo­ra­vi vi­še od 107.000 lju­di, sa­op­šti­la je na­ci­o­nal­na agen­ci­ja za kri­zne si­tu­a­ci­je.
Ve­ći­na žr­ta­va na­stra­da­la je usled da­vlje­nja, ali bi­lo je i struj­nih uda­ra i ru­še­nja obje­ka­ta. Jed­na oso­ba pre­mi­nu­la je po­sli­je uje­da zmi­je.
Još 16 lju­di na­stra­da­lo je u pla­nin­skim re­gi­o­ni­ma na sje­ve­ru, a u osta­lim di­je­lo­vi­ma ze­mlje ži­vo­te je iz­gu­bi­lo još 14 li­ca.(RTS)

Ubi­je­no dvo­je ki­ne­skih di­plo­ma­ta
FI­LI­PI­NI - Dvo­je ki­ne­skih di­plo­ma­ta je ubi­je­no, a tre­ći je ra­njen u oru­ža­nom na­pa­du u re­sto­ra­nu u fi­li­pin­skom gra­du Se­bu, sa­op­šti­la je ju­če po­li­ci­ja.
Za­mje­nik ki­ne­skog kon­zu­la i fi­nan­sij­ski slu­žbe­nik ki­ne­skog kon­zu­la­ta u ovom gra­du su ubi­je­ni, a ge­ne­ral­ni kon­zul je ra­njen.
Po­sli­je na­pa­da uhap­še­no je dvo­je ki­ne­skih dr­ža­vlja­na, mu­ška­rac i že­na. Že­na je ra­di­la u kon­zu­la­tu, na­vo­di fi­li­pin­ska po­li­ci­ja.
Na li­cu mje­sta za­pli­je­njen je po­lu­a­u­to­mat­ski pi­štolj mar­ke „kolt”, pre­nio je AFP.
Na­pad se do­go­dio u 13.30 ča­so­va po lo­kal­nom vre­me­nu u po­pu­lar­nom re­sto­ra­nu „Laj­tha­us”, ko­ji slu­ži fi­li­pin­sku hra­nu. Ko­no­ba­ri su pret­hod­no ču­li go­ste ka­ko se sva­đa­ju.
Me­na­džer re­sto­ra­na re­kao je da se puc­nja­va do­go­di­la u pri­vat­noj pro­sto­ri­ji. Ovaj re­sto­ran po­pu­la­ran je me­đu lo­kal­nim po­li­ti­ča­ri­ma.(RTS)

Avi­on pao, jed­no stra­da­lo
LON­DON - Voj­ni avi­on, ko­ji je po­le­tio iz ame­rič­ke va­zdu­ho­plov­ne ba­ze na is­to­ku En­gle­ske, sru­šio se da­nas pri­je pod­ne, a jed­na oso­ba je po­gi­nu­la, sa­op­šti­la je po­li­ci­ja.
Port­pa­rol­ka po­li­ci­je je na­ve­la da se ne­sre­ća do­go­di­la ne­po­sred­no po­sli­je po­li­je­ta­nja, ju­če oko 10.30 po lo­kal­nom vre­me­nu.
Vje­ru­je se da je u avi­o­nu bi­la sa­mo jed­na oso­ba, pre­ni­je­la je agen­ci­ja Roj­ters.
Ne­što ra­ni­je, po­li­ci­ja je ob­ja­vi­la da su eki­pe za van­red­ne si­tu­a­ci­je upu­će­ne u se­lo Red­mir kod gra­da Ili­ja, gdje je pao bor­be­ni avi­on F/A-18.
Isto­vre­me­no, ame­rič­ka va­zdu­ho­plov­na ba­za na is­to­ku En­gle­ske sa­op­šti­la je da pro­vje­ra­va in­for­ma­ci­je da se je­dan od nji­ho­vih bor­be­nih avi­o­na sru­šio.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"