Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada potpisala, pa sakrila nezakonit ugovor * Uvod u Radmilinu smjenu * Aco će krojiti planove * U Porto Montenegru imaju stanove od dva miliona * Tramp prijeti sankcijama * Sankcije nisu oruđe za gušenje režima * Cirkus zvani zadruga
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, poslanik SDP-a:
– Gdje mogu da kupe glasove, DPS kupuje, gdje ne mogu, pokušavaju da zastraše. Sve „demokratske” metode, korištene od Kube do Iraka, oni će da upotrijebe ovdje.

Vic Dana :)

Haso: Mujo, care, odakle ti to odijelo?
Mujo: Dao mi šef da bih izgledao kao oni šoferi u filmovima!
Haso: Zašto ti nije kupio i cipele, nego hodaš bos?
Mujo: Seljačino, ne idu cipele uz ovaj model, vidi šta piše - Boss!


Čovjek se napio i legao nasred parkinga.
Dođe policajac i pita ga:
-Šta radiš tu?
-Zar ne vidiš da sam se parkirao?!
-Pa nisi ti auto!
-Baš me briga, nisi ni ti pauk!

Dolazi Čak Noris kasnije u školu. A učitelj će: Izvini što je zvonilo prije nego što si došao.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet KINA ODBIJA ZAHTJEVE SAD DA JAČE PRITISNE PJONGJANG
Sankcije nisu oruđe za gušenje režima
Pomorske vježbe Rusije i Kine Sankcije nisu oruđe za gušenje režima Cilj sankcija – istrebljenje naroda, naveo Pjongjang
PE­KING - List ki­ne­ske Ko­mu­ni­stič­ke par­ti­je Na­rod­ni dnev­nik kri­ti­ko­vao je SAD zbog za­htje­va Pe­kin­gu da iz­vr­ši ja­či pri­ti­sak na Sje­ver­nu Ko­re­ju po­vo­dom pro­gra­ma na­o­ru­ža­va­nja.
List je na­veo da Ki­na „ni­ka­da ne­će pri­hva­ti­ti da joj SAD na­me­ću od­go­vor­no­sti”.
Sank­ci­je ne tre­ba da uti­ču na le­gi­tim­nu tr­go­vi­nu Sje­ver­ne Ko­re­je s ostat­kom svi­je­ta ni­ti da na­no­se šte­tu obič­nim gra­đa­ni­ma, a ni­su ni „oru­đe za gu­še­nje re­ži­ma”, pi­še list.
Ne­što ka­sni­je je port­pa­rol mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va Ki­ne Lu Kang iz­ja­vio da „ne­ke za­in­te­re­so­va­ne stra­ne na­sta­vlja­ju da ša­lju pri­je­te­će po­ru­ke i ri­je­či­ma i dje­li­ma ko­je uklju­ču­ju i upo­zo­re­nja na voj­nu ak­ci­ju”.
„Ta­kvi po­te­zi ne po­ma­žu rje­ša­va­nju pro­ble­ma ne­go sa­mo do­dat­no kom­pli­ku­ju si­tu­a­ci­ju”, re­kao je on.
Sje­ver­na Ko­re­ja je u pe­tak lan­si­ra­la ra­ke­tu ko­ja je pre­le­tje­la Ja­pan.
Ki­na je naj­ve­ći tr­go­vin­ski part­ner Sje­ver­ne Ko­re­je.
Što vi­še sank­ci­ja SAD i nji­ho­vi sa­ve­zni­ci bu­du na­me­ta­li Sje­ver­noj Ko­re­ji, to će­mo br­že ra­di­ti na kom­ple­ti­ra­nju na­ših nu­kle­ar­nih pla­no­va, ob­ja­vi­la je ri­je­či ne­i­me­no­va­nog port­pa­ro­la sje­ver­no­ko­rej­skog Mi­ni­star­stva spolj­nih po­slo­va ta­mo­šnja zva­nič­na agen­ci­ja KCNA.
Port­pa­rol je za naj­no­vi­je sank­ci­je ko­je je na­met­nuo Sa­vjet bez­bjed­no­sti UN re­kao da pred­sta­vlja­ju „naj­zlob­ni­ji, ne­e­tič­ki i ne­hu­ma­ni ne­pri­ja­telj­ski akt sa ci­ljem is­tre­blje­nja na­ro­da De­mo­krat­ske Na­rod­ne Re­pu­bli­ke Ko­re­je, a da i ne po­mi­nje­mo njen si­stem i vla­du”, pre­no­si Roj­ters.
Roj­ters pod­sje­ća da je Sa­vjet bez­bjed­no­sti UN jed­no­gla­sno usvo­jio re­zo­lu­ci­ju ko­ju su sa­sta­vi­le SAD pri­je ne­dje­lju da­na i ko­jom se uvo­de oštri­je sank­ci­je pro­tiv Pjon­gjan­ga.
(Be­ta-AP-RTS)


Po­mor­ske vje­žbe Ki­ne i Ru­si­je bli­zu oba­la Sje­ver­ne Ko­re­je

Ki­na i Ru­si­ja za­po­če­le su ju­če po­mor­ske voj­ne vje­žbe u bli­zi­ni oba­la Sje­ver­ne Ko­re­je u vri­je­me na­stav­ka na­pe­to­sti zbog nu­kle­ar­nih am­bi­ci­ja ove izo­lo­va­ne dr­ža­ve, a uoči za­sje­da­nja Ge­ne­ral­ne skup­šti­ne Uje­di­nje­nih na­ci­ja, na­vo­di „Roj­ters”.
Agen­ci­ja Roj­ters pod­sje­ća da je Sje­ver­na Ko­re­ja pro­šlog pet­ka lan­si­ra­la ra­ke­tu ko­ja je pre­le­tje­la Ja­pan, dru­gu za po­sled­nje tri ne­dje­lje, a pret­hod­no je 3. sep­tem­bra iz­ve­la še­stu i do sa­da naj­sna­žni­ju nu­kle­ar­nu pro­bu, pr­ko­se­ći me­đu­na­rod­nom pri­ti­sku.
Na­vo­di se da je ki­ne­ska agen­ci­ja Sin­hua ob­ja­vi­la da će se za­jed­nič­ke po­mor­ske vje­žbe od­vi­ja­ti iz­me­đu Za­li­va Pe­tra Ve­li­kog, u ne­po­sred­noj bli­zi­ni ru­ske da­le­ko­i­stoč­ne lu­ke Vla­di­vo­stok i ne­da­le­ko od ru­sko-sje­ver­no­ko­rej­ske gra­ni­ce, i ju­žnog di­je­la Ohot­skog mo­ra, u pod­ruč­ju sje­ver­no od oba­la Ja­pa­na.
Isto­vre­me­no, avi­ja­ci­je SAD i Ju­žne Ko­re­je iz­vo­de za­jed­nič­ku voj­nu vje­žbu iz­nad Ko­rej­skog po­lu­o­str­va.
Ovo je dru­gi dio ki­ne­sko-ru­skih po­mor­skih vje­žbi ove go­di­ne, na­kon pr­vog di­je­la ko­ji se od­vi­jao na Bal­tič­kom mo­ru u ju­lu.
Roj­ters na­vo­di da Sin­hua ni­je di­rekt­no po­ve­za­la odr­ža­va­nje vje­žbi s ak­tu­el­nim na­pe­to­sti­ma oko Sje­ver­ne Ko­re­je.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"