Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana MIRKO ĐAČIĆ DOBIO RJEŠENJE SUDA DA SE JAVI NA IZDRŽAVANJE KAZNE
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor
Đačić i Đukanović tokom kampanje 2016. godine Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor Mirko Đačić je zvanično obaviješten da mu je novčana kazna preimenovana u zatvorsku kaznu. Primio je rješenje i najdalje za petnaest dana treba da ide na izdržavanje kazne, kazala je za „Dan” predsjednica pljevaljskog suda Radinka Gačević Đačić je prvobitno osuđen da plati 600 eura jer je tokom kampanje u oktobru 2016. godine prijetio kolegi iz pljevaljskog odbora DPS-a Žarku Vukoviću
Pred­sjed­nik plje­valj­ske op­šti­ne Mir­ko Đa­čić mo­ra­će u za­tvor jer ni­je pla­tio nov­ča­nu ka­znu u iz­no­su od 600 eura.
On je pro­šle go­di­ne osu­đen na nov­ča­nu ka­znu od 600 eura jer je u ok­to­bru 2016. go­di­ne ver­bal­no na­pao par­tij­skog ko­le­gu Žar­ka Vu­ko­vi­ća, pri­je­te­ći mu da će ga „ubi­ti k`o ze­ca“ i da će mu „ot­ki­nu­ti gla­vu“. Đa­čić se ni­je ža­lio na ta­kvu pre­su­du plje­valj­skog Osnov­nog su­da, ko­ju je po­tvr­dio Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju. Đa­čić je imao oba­ve­zu da na­kon pra­vo­sna­žno­sti pre­su­de pla­ti po­me­nu­ti iz­nos, što ni­je ura­dio. Na­kon is­te­ka svih ro­ko­va za pla­ća­nje ka­zne, U plje­valj­ski sud je nov­ča­nu ka­znu pre­i­na­čio u za­tvor­sku.
– Mir­ko Đa­čić je zva­nič­no oba­vi­je­šten da mu je nov­ča­na ka­zna pre­i­na­če­na u za­tvor­sku ka­znu. On je pri­mio to rje­še­nje i naj­da­lje za pet­na­est da­na tre­ba da ide na iz­dr­ža­va­nje ka­zne – ka­za­la je pred­sjed­ni­ca plje­valj­skog su­da Ra­din­ka Ga­če­vić za „Dan“.
Ona je do­da­la da ne zna pre­ci­zno ka­da je Đa­či­ću uru­če­no rje­še­nje, ali je rok za od­la­zak na iz­dr­ža­va­nje ka­zne od osam do 15 da­na, pa je sa­svim si­gur­no da je rok za od­la­zak Đa­či­ća u za­tvor tre­nut­no ma­nji od 15 da­na.
– Nov­ča­na ka­zna u iz­no­su od 600 eura za­mi­je­nje­na je za­tvor­skom ka­znom u tra­ja­nju od 24 da­na jer je je­dan za­tvor­ski dan 25 eura – po­ja­sni­la je Ga­če­vi­će­va i do­da­la da će sud po­stu­pi­ti po za­kon­skim pro­pi­si­ma i da će Đa­čić mo­ra­ti na iz­dr­ža­va­nje za­tvor­ske ka­zne.
U je­ku pred­iz­bor­ne kam­pa­nje u ok­to­bru 2016. go­di­ne, ak­tu­el­ni pred­sjed­nik plje­valj­ske op­šti­ne Mir­ko Đa­čić se po­sva­đao sa čla­nom op­štin­skog od­bo­ra plje­valj­skog DPS-a Žar­kom Vu­ko­vi­ćem. Pr­va sva­đa iz­me­đu njih dvo­ji­ce je okon­ča­na uz in­ter­ven­ci­ju nji­ho­vih par­tij­skih ko­le­ga, ko­je su spri­je­či­le da do­đe do fi­zič­kog ob­ra­ču­na. Ne­ko­li­ko da­na ka­sni­je, Vu­ko­vić je kao me­dicin­ski rad­nik plje­valj­ske Hit­ne po­mo­ći po­sje­tio dom Mir­ka Đa­či­ća ka­ko bi čla­nu nje­go­ve po­ro­di­ce uka­zao po­treb­nu me­dicin­sku po­moć. Đa­čić u tom tre­nut­ku ni­je bio kod ku­će, a ka­da je sa­znao da je Vu­ko­vić bio u nje­go­vom do­mu, po­zvao ga je te­le­fo­nom i upu­tio mu niz pri­jet­nji. Po­tom se sa auto­mo­bi­lom od­ve­zao do Vu­ko­vi­će­ve ku­će, a po­što on ni­je bio kod ku­će, pred­sjed­nik plje­valj­ske op­šti­ne mu je pre­ko su­pru­ge upu­tio pri­jet­nje i uvre­de.
Žar­ko Vu­ko­vić je slu­čaj pri­ja­vio po­li­ci­ji, ko­ja je sa­slu­ša­la Đa­či­ća, a po­tom je tu­ži­la­štvo po­di­glo op­tu­žni­cu. Na su­đe­nju, ko­je je odr­ža­no to­kom pro­šle go­di­ne Đa­čić je ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da ni­je pri­je­tio Vu­ko­vi­ću.B.Je


Vje­šta­ci utvr­di­li da je pri­je­tio par­tij­skom ko­le­gi

To­kom su­đe­nja je ne­sum­nji­vo utvr­đe­no da je Đa­čić pri­je­tio Vu­ko­vi­ću. Sud je uz po­moć vje­šta­ka utvr­dio da su po­sta­ja­li po­zi­vi sa Đa­či­će­vog te­le­fo­na pre­ma Vu­ko­vi­ću, kao i da se Đa­čić kre­tao u prav­cu na­se­lja Ra­do­sa­vac, gdje je po­ro­dič­na ku­ća Vu­ko­vi­ća. Na osno­vu tih po­da­ta­ka, sud je iz­re­kao osu­đu­ju­ću pre­su­du.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"