Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nikšićanin se utopio, potraga za mladićem iz Plužina * Srpska kuća da štiti nacionalne, a ne partijske interese * Dvojicu ubili, spremali nove atentate * Letovi česti, kontrole rijetke * Nikšićanin se utopio, potraga za mladićem iz Plužina * Tragedija je mogla da bude izbjegnuta * Preminula Areta Frenklin
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MARKO MILAČIĆ, ČELNIK PRAVE CRNE GORE :
Da mi je rođeni otac lider neke partije u vlasti ili u opoziciji 15-20 godina, a sve to vrijeme bez rezultata, rekao bih mu: „odmori, pregazilo te je vrijeme.“

Vic Dana :)

- Kako terorista iskazuje ljubav djevojci?
- Oš’ da ti skinem avion s neba!?
Takmiče se Rus, Amerikanac i Bosanac u čijoj se zemlji proizvodi kvalitetnija guma. Rus:
– Kod nas je guma tako kvalitetna da se šine od nje prave.
Amerikanac:
– Kod nas je guma tako kvalitetna da se sidro od nje pravi.
Bosanac:
– Nije to ništa, kod nas je najkvalitetnija.
Amer i Rus:
– ‘Ajde, dokaži.
Bosanac:
– Moj drug Huso skočio sa desetog sprata u gumenim opancima, sve kosti polomio a opancima ništa.
Pita Perica mamu:
– Mama, je l’ ti tata kupio tu haljinu?
– Nije, sine, e, da sam ja čekala tvog tatu, ni tebe ne bih imala.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-09-11 VRH „ŠKALJARSKOG KLANA” UHAPŠEN U ANTALIJI
Sa Jovicom „pao” i Stamatović, porodica negira Igorovo hapšenje
Jovica Vukotić, Igor Vukotić, Stevan Stamatović Sa Jovicom „pao” i Stamatović, porodica negira Igorovo hapšenje Sa Jovicom Vukotićem uhapšene su još dvije osobe za koje se, prema informacijama koje nijesu zvanično potvrđene, sumnja da su Igor Vukotić i Stevan Stamatović, saopšteno je „Danu“ iz Uprave policije i Specijalnog tužilaštva Osobe koje policija označava kao vođe „škaljarskog klana“ lišene su slobode u turskom ljetovalištu Antalija, a kod sebe su imale falsifikovane pasoše
Turska policija je uhapsila Jovicu Vukotića, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „škaljarskog klana”. S njim su uhapšene još dvije osobe čiji se identitet utvrđuje, a vjeruje se da su u pitanju Igor Vukotić i Stevan Stamatović.
Jovica Vukotić je uhapšen po potjernici Grčke i njega, kako nam je potvrđeno iz policije, Crna Gora ne traži. Njegov brat Igor i Stevan Stamatović potražuju se zbog sumnje da su počinili najteža krivična djela.
– Sa Jovicom Vukotićem uhapšene su još dvije osobe za koje se, prema informacijama koje nijesu zvanično potvrđene, sumnja da su Igor Vukotić i Stevan Stamatović – saopšteno je „Danu” iz Uprave policije i Specijalnog tužilaštva.
Osobe koje policija označava kao vođe „škaljarskog klana” lišene su slobode u turskom ljetovalištu Antalija, a kod sebe su imale falsifikovane pasoše. Svi su bili u jednom stanu koji su, kako se sumnja, koristili poslednjih mjeseci.
Porodica braće Vukotića je u izjavi za „Dan” negirala da je Igor uhapšen u Turskoj. Oni nijesu željeli da komentarišu navode medija i policije.
„Danu” je iz policije saopšteno da je do hapšenja došlo na osnovu podataka o kretanju „škaljaraca” koje su turskoj policiji predočili šef crnogorskog Interpola Dejan Đurović i šef kriminalističke policije Enis Baković prilikom nedavne posjete Turskoj.
Prema našim saznanjima, Jovica Vukotić će najvjerovatnije biti pušten, a na teret mu se stavlja samo falsifikovanje isprave. Turska nema sporazum o izručenju sa Grčkom, pa nije obavezna da ga ekstradira.
Iz Uprave policije navode da su turskim kolegama uputili zahtjev da ih detaljno obavijeste ko je uhapšen, ali do zaključenja ovog broja našeg lista nijesu dobili zvaničnu povratnu informaciju. O hapšenju ih je, kako navode, obavijestila jedna balkanska bezbjednosna služba koja je takođe bila zainteresovana za lišavanje slobode pripadnika kotorskog kriminalnog klana.
– Kad dobijemo zvaničnu potvrdu, preko međunarodne pravne pomoći zatražićemo izručenje uhapšenih lica koje potražuje Crna Gora – rečeno nam je iz policije.
​Ko­to­ra­nin Jo­van Jo­vi­ca Vu­ko­tić pra­vo­sna­žno je oslo­bo­đen op­tu­žbe za puc­nja­vu u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko” ko­ja se do­go­di­la pri­je pet go­di­na. Pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du, ko­ju je po­tvr­dio Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci, do­ni­je­la je su­di­ja Osnov­nog su­da u Ko­to­ru Mo­mir­ka Te­šić.
Istom od­lu­kom njegov brat Igor Vu­ko­tić osu­đen je na je­din­stve­nu ka­znu za­tvo­ra u tra­ja­nju od se­dam mje­se­ci, a nji­hov su­gra­đa­nin Jo­van Jo­va­no­vić, ko­jeg je po­li­ci­ja takođe ozna­či­la kao čla­na ška­ljar­ske kriminalne gru­pe, osu­đen je na go­di­nu i dva mje­se­ca ro­bi­je.
Na­kon od­lu­ke Vi­šeg su­da, pre­su­da je po­sta­la pra­vo­sna­žna, pa u ovom pred­me­tu ne sto­je raz­lo­zi za po­tjer­ni­cu.
U pr­vom po­stup­ku, bra­ća Vu­ko­tić i Jo­va­no­vić bili su optuženi za ubi­stvo u po­ku­ša­ju, ali je tu­ži­la­štvo ka­sni­je pre­kva­li­fi­ko­va­lo kri­vič­no dje­lo za ko­je su op­tu­že­ni. Njima se u po­no­vlje­nom po­stup­ku su­di­lo zbog pucnja­ve ko­ja se 2012. go­di­ne do­go­di­la u dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko”, ka­da je ra­njen rad­nik obez­bje­đe­nja De­jan De­ko­vić. Bu­du­ći da to­kom pr­vog po­stup­ka ni­je bi­lo do­ka­za da su oni po­či­ni­li na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo, tu­ži­lac ga je pre­kva­li­fi­ko­vao u kri­vič­no dje­lo iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
Jo­van Vu­ko­tić se ni­je po­ja­vi­o na ne­ko­li­ko ro­či­šta, a sud je pre­ko advo­ka­ta oba­vi­je­stio da ne mo­že do­ći iz bez­bjed­no­snih raz­lo­ga, pa mu je su­di­ja 21. ok­to­bra 2016. go­di­ne od­re­dio pri­tvor i za njim je ta­da ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca.
Igor Vukotić se potražuje i zbog toga što ga je svjedok saradnik u predmetu protiv nikšićke grupe označio kao osobu koja je dala novac za likvidacije više osoba. Vukotići su to javno demantovali, tvrdeći da ne poznaju nikoga od članova kriminalne grupe osumnjičene za likvidacije i planiranje atentata.
M.V.R.


Ukinuta potjernica

Iako je potjernica za Jovicom Vukotićem bila ukinuta, policija je tragala za njim zbog izdržavanja zatvorske kazne od tri mjeseca na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja, ali je u tom predmetu nedavno došlo do zastare.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"