Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” * Vanja Đurišić priveden, porodica se zabarikadirala * Uvrede, prijetnje, pa skidanje imuniteta * Bojkotom branimo Ustav * Putin nudio Klintonu članstvo Rusije u NATO * Makronova partija ostvarila većinu * Nepovjerljivost
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VLADIMIR JOKIĆ, GRADONAČELNIK KOTORA :
Za sve što se tiče budućih događaja izgleda mogu da se interesujem kod tajnovidca, koji obavlja funkciju ministra saobraćaja.

Vic Dana :)

Dođe mucavac kod doktora i kaže:
- Dddoktore, imam ppproblema sa ssspavanjem. Vvvidite, ssstalno ssanjam ppiliće i takko sssu gggglasni da ne mogu mirno dda ssspavam.
- Pa lijepo ih potjerajte.
- Pppa ja imm kkkažem iš, ppa ih 15 ode, ali ih 15 ostane.
- Pa recite im ponovo iš.
- Kkkažem im ja ponovo iš, pa ih ossam ode, a ossstane sssedam.
- Potjerajte ih ponovo.
- Pppa ja oppet kkažem iš, pa ih šššessst ode, a osstane jedno, jedddno mmmalo crno, koje je najnajglasnije.
- Ma, otjerajte ga u materinu onda!
- Pppa ja mu veliiim idi u pipipi... I onda mi se svi ostali vrate!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana U SPUŠKOM ZATVORU POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI ZBOG INFORMACIJE O PLANIRANJU NAPADA NA VOĐE KOTORSKOG KLANA
U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane”
Pavićević, Božović i Trbo U ZIKS-u spriječen atentat na „kavčane” Bezbjednosne službe došle su do informacija o planiranju likvidacija Kotoranina Igora Božovića, jednog od vođa „kavačkog klana”, Dejana Pavićevića i Miloša Trba, koji su optuženi za ubistvo pripadnika „škaljarskog klana “ Dalibora Đurića
Bez­bjed­no­sne slu­žbe upo­zo­ri­le su upra­vu Za­vo­da za iz­vr­še­nje kri­vič­nih sank­ci­ja da po­sto­ji opa­snost da mo­že do­ći do po­ku­ša­ja li­kvi­da­ci­je tro­ji­ce za­tvo­re­ni­ka. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, ra­di se o Ko­to­ra­ni­ma Igo­ru Bo­žo­vi­ću, jed­nom od vo­đa „ka­vač­kog kla­na”, De­ja­nu Pa­vi­će­vi­ću i Mi­lo­šu Tr­bu, ko­ji su op­tu­že­ni za ubi­stvo Da­li­bo­ra Đu­ri­ća, pri­pad­ni­ka rivalskog „ška­ljar­skog kla­na“. Zbog to­ga su u ZIKS-u po­ja­ča­ne mje­re bez­bjed­no­sti.
– Vr­še se od­re­đe­ne pro­vje­re. Po­sto­je ope­ra­tiv­ni po­da­ci da bi mo­gao bi­ti ugro­žen ži­vot po­je­di­nih za­tvo­re­ni­ka ko­ji su pri­pad­ni­ci su­prot­sta­vlje­nih kla­no­va. Sve se pro­vje­ra­va i ni­šta se ne pre­pu­šta slu­ča­ju, na­ro­či­to po­sli­je li­kvi­da­ci­je Da­li­bo­ra Đu­ri­ća u za­tvo­ru – ka­zao je naš iz­vor.
Odmah nakon dojave preduzete su sve mjere kako bi se spriječile njihove likvidacije.
Svi slu­žbe­ni­ci ZIKS-a su pri­prav­ni, po­seb­no je­di­ni­ca za su­zbi­ja­nje ne­re­da i gu­še­nje po­bu­na. Or­ga­ni­zo­va­na su de­žur­stva, a obez­bi­je­đen je i pro­stor oko spu­škog za­tvo­ra.
Tro­ji­ci za­tvo­re­ni­ka je za­bra­nje­na šet­nja u kru­gu gdje je to ina­če pred­vi­đe­no kuć­nim re­dom ka­ko ne bi do­šli u kon­takt sa osta­lim osu­đe­ni­ci­ma ili sa ne­kim iz spolj­nog svi­je­ta.
Igor Bo­žo­vić va­ži za jed­nog od vo­đa „kav­ča­na“, a ne­dav­no je pro­tiv nje­ga po­dig­nu­ta op­tu­žni­ca za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Bo­žo­vić je uhap­šen u no­vem­bru 2011. go­di­ne u po­li­cij­skoj ak­ci­ji pro­tiv me­đu­na­rod­nih kri­jum­ča­ra ko­ka­i­na iz Ju­žne Ame­ri­ke do ze­ma­lja za­pad­ne Evro­pe. Pro­šle go­di­ne je u za­tvo­ru do­šlo do te­žeg in­ci­den­ta ka­da ga je Jo­van Jo­va­no­vić, ko­ji pri­pa­da „ška­ljar­skom kla­nu“, po­lio vre­lim uljem i na­nio mu po­vre­de.
Ope­ra­tiv­ci ANB-a sum­nja­ju da je pla­ni­ra­na ak­ci­ja od­ma­zde za ubi­stvo čla­na „ška­ljar­skog kla­na” Da­li­bo­ra Đu­ri­ća, ko­ji je ubi­jen u za­tvor­skom kru­gu.
Mi­loš Tr­bo i De­jan Pa­vi­će­vić te­re­te se da su dio or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je or­ga­ni­zo­va­la ubi­stvo Đu­ri­ća. Kri­mi­nal­na gru­pa je pla­ni­ra­la i iz­vr­še­nje dru­gih kri­vič­nih dje­la kao što su šverc dro­ge i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
– Po iz­vr­še­nju ubi­stva Da­li­bo­ra Đu­ri­ća i do­bi­ja­nju oba­vje­šte­nja o to­me, Pa­vi­će­vić i Tr­bo su se od­ve­zli do na­se­lja Ro­ga­mi, gdje su za­pa­li­li vo­zi­lo „ško­da ok­ta­vi­ja” ita­li­jan­skih re­gi­star­skih ozna­ka, u ko­jem je bi­la osta­vlje­na pu­ška ko­jom je, ka­ko se sum­nja, iz­vr­še­no ubi­stvo Đu­ri­ća, kao i dru­ga opre­ma ko­ja je slu­ži­la za iz­vr­še­nje kri­vič­nog dje­la, ka­ko bi na taj na­čin uni­šti­li do­ka­ze i tra­go­ve i omo­gu­ći­li iz­vr­ši­o­cu da po­bjeg­ne. Pro­vje­ra­ma ko­je su slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je po­tom ini­ci­ra­li pu­tem me­đu­na­rod­ne po­li­cij­ske sa­rad­nje do­šlo se do sa­zna­nja da je vo­zi­lo „ško­da ok­ta­vi­ja” otu­đe­no u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni i da su re­gi­star­ske ozna­ke ko­je su se na­la­zi­le na tom vo­zi­lu otu­đe­ne u Ita­li­ji. Po do­bi­ja­nju kva­li­tet­nih ope­ra­tiv­nih po­da­ta­ka o po­ve­za­no­sti sa iz­vr­še­njem te­škog ubi­stva Da­li­bo­ra Đu­ri­ća, slu­žbe­ni­ci CB Nik­šić su 23. sep­tem­bra, oko dva ča­sa iza po­no­ći, na pu­tu Gla­va Ze­te – Bo­ge­ti­ći za­u­sta­vi­li put­nič­ko vo­zi­lo „golf 4” bu­dvan­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­jim je upra­vljao Pa­vi­će­vić, dok se na mje­stu su­vo­za­ča na­la­zio Tr­bo. Njih dvo­ji­ca su pri­li­kom kon­tro­le iza­šli iz vo­zi­la i po­ku­ša­li da po­bjeg­nu, ali ih je po­li­ci­ja spri­je­či­la u to­me – sa­op­šte­no je iz po­li­ci­je na­kon hap­še­nja dvo­ji­ce Ko­to­ra­na.
M.D.


Pred­u­zi­ma­ju mje­re za­šti­te

Iz ZIKS-a su sa­op­šti­li da se pred­u­zi­ma­ju ak­tiv­no­sti na za­šti­ti svih osu­đe­ni­ka i pri­tvo­re­nih li­ca. Oni me­đu­tim ni­je­su sa­op­šti­li ime­na li­ca ko­ji­ma je ugro­že­na bez­bjed­nost.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"