Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Tužilaštvo da ispita kome je DPS dijelio stanove * Silovao maloljetnu komšinicu * Stan od 100.000, a plata 700 eura * Glečeri potonuli metar * Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Osvježenje za 1.500 ljudi u Maksimusu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRAGIŠA JANjUŠEVIĆ, POLITIČKI ANALITIČA:
Kompletna opozicija je gubitnik u aktuelnom sukobu na opozicionoj političkoj sceni.

Vic Dana :)

Došao Mujo da se prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Službenica mu traži podatke, i kad su došli do zanimanja, Mujo ispali:
- Pomoćni bagerista!
Službenica se zbuni:
- Šta ti je to?
Mujo slegne ramenima:
- Šta nemere bager, ja lopatom!
Dođe žena u poštu. Hoće da pošalje telegram, ali je škrta na novcu, pa pita radnicu:
- Dajete li popust ako je u pitanju smrtni slučaj?
- Naravno, gospođo, tada je upola jeftinije - odgovori ljubazna radnica.
Žena to jedva dočeka, pa reče:
- Odlično! Piši tu: Radovane, vraćaj se kući, koljemo svinju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Zanimljivosti GRENLAND U PROTEKLOJ GODINI IZGUBIO 341 MILIJARDU TONA LEDA
Glečeri potonuli metar
Novi krajolik – Grenland ostaje bez leda Glečeri potonuli metar
Pro­te­kla, 2016. go­di­na, bi­la je naj­to­pli­ja u isto­ri­ji, a glo­bal­ne vre­men­ske pri­li­ke obi­lje­ži­li su eks­tre­mi, vi­so­ke tem­pe­ra­tu­re, naj­vi­ši ni­vo mo­ra i naj­ma­nja ko­li­či­na le­da na Ar­ti­ku i An­tark­ti­ku, na­vo­di se u go­di­šnjem iz­vje­šta­ju ame­rič­ke Na­ci­o­nal­ne oke­an­ske i at­mos­fer­ske ad­mi­ni­stra­ci­je (NO­AA), pre­no­si Be­ta
Struč­nja­ci upo­zo­ra­va­ju da je vri­je­me u 2016. go­di­ni bi­lo „ve­o­ma eks­trem­no i da ima raz­lo­ga za bri­gu”, do­da­ju­ći da je to ja­san po­ka­za­telj kli­mat­skih pro­mje­na ko­je su iza­zva­li lju­di.
- Pro­šla go­di­na će za­u­vi­jek osta­ti upi­sa­na u mom mo­zgu kao go­di­na ka­da smo pre­šli no­vi prag kli­mat­skih pro­mje­na ko­ji ba­ca mra­čan po­gled na na­šu bu­duć­nost - re­kao je ame­rič­ki na­uč­nik za pra­će­nje kli­mat­skih pro­mje­na Kim Kob, je­dan od 450 struč­nja­ka ši­rom svi­je­ta ko­ji su uče­stvo­va­li u sa­sta­vlja­nju go­di­šnjeg iz­ve­šta­ja NO­AA, na 299 stra­na, ob­ja­vlje­nog u Bul­le­tin of the Ame­ri­can Me­te­o­ro­lo­gi­cal So­ci­ety.
Na­uč­ni­ci su is­pi­ta­li de­se­ti­ne ključ­nih fak­to­ra za mje­re­nje kli­mat­skih pro­mje­na i do­šli su do neo­hra­bru­ju­ćih re­zul­ta­ta.
Pro­šle go­di­ne je osmi­na ze­mlji­šta na Ze­mlji bi­la iz­lo­že­na ja­koj su­ši, ja­čoj ne­go obič­no i 2016. se mo­že sma­tra­ti naj­go­rom go­di­nom po tom pi­ta­nju, na­vo­di se u iz­ve­šta­ju. Eks­trem­ni vre­men­ski uslo­vi za­bi­lje­že­ni su u svim di­je­lo­vi­ma svi­je­ta. Ta­la­si vi­so­kih tem­pe­ra­tu­ra po­ga­đa­li su go­to­vo sve ze­mlje, na­ro­či­to In­di­ju, a ve­li­ke vru­ći­ne iza­zi­va­le su ve­li­ke šum­ske po­ža­re u Ka­na­di.
Struč­nja­ci po­ka­zu­ju da je ni­vo mo­ra po­ras­tao še­stu go­di­nu za re­dom za 3,4 mi­li­me­ta­ra. U 2016. su za­bi­lje­že­na 93 trop­ska ci­klo­na ši­rom pla­ne­te, što je 13 od­sto vi­še od nor­ma­le, uklju­ču­ju­ći i ura­gan Me­tju na Ha­i­ti­ju u ko­jem je po­gi­nu­lo oko 1.000 lju­di.
Le­de­na po­vr­ši­na na Gren­lan­du iz­gu­bi­la je u pro­te­kloj go­di­ni 341 mi­li­ja­r­du to­na le­da (od 2002. go­di­ne 4,4 bi­li­o­na to­na), a gle­če­ri su po­to­nu­li u pro­se­ku za oko je­dan me­tar.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"