Сињајевина Сињајевина / - веб
10/05/2021 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција чишћења Сињајевине: Чиста држава - чист образ

Ове године смо одлучили да наш протест због тога што је још увијек на снази одлука о проглашавању Сињајевине за војни полигон

Грађанска иницијатива Сачувајмо Сињајевину организоваће 21. маја 2021. акцију чишћења на Сињајевини и у Даниловграду.

Та организација је позвала све друштвено одговорне организације цивилног друштва и појединце да истог дана, како су навели, организују акције уклањања комуналног отпада са локација које саме изаберу у својим градовима.

-Слоган акције је: Чиста држава - чист образ!

-Повод за акцију је обиљежавање друге годишњице од првог протеста који смо имали у знак противљења да се наша планина претвори у војни полигон, који је одржан 19. маја 2019, као и три године од Марша за одбрану Сињајевине који је одржан 2018. године. Ове године смо одлучили да наш протест због тога што је још увијек на снази одлука о проглашавању Сињајевине за војни полигон, изразимо кроз показивање бриге о нашој држави на дјелу, како би омогућили да наша планина спремно дочека туристе, али и да подстакнемо друге да поводом Дана независности среде своје градове како би били чисти како доликује еколошкој држави- наводи се у саопштењу.

На тај начин, како су казали, желе да изразе неслагање са политиком прошле, али и нове Владе која још није поништила одлуку о војном полигону на Сињајевини, али да, како су додали, у исто вријеме у садејству са другим организацијама помогну Црној Гори да заблиста за туристе које сви жељно очекују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:43