/ МЗ Бар 2
06/05/2021 u 07:33 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјесној заједници Бар 2 приоритет раскрсница у насељу Челуга

Већ годинама велики проблем мјештана, али и других учесника у саобраћају представља прикључак на магистралу према болници. Тај проблем се из године у годину понавља у програмима мјесне заједнице

У Мјесној заједници Бар 2 фокусирани су на рјешавање бројних инфраструктурних проблема, који се првенствено односе на побољшање саобраћајних комуникација- асфалтирање улица, санацију ударних рупа, постављање успоривача брзине, санацију потпорних зидова, постављање јавне расвјете, унапређење комуналне хигијене постављањем додатних посуда за одлагање отпада... Према ријечима члана Савјета МЗ Марије Маркоч, ради унапређења комуналне и саобраћајне инфраструктуре на територији ове мјесне заједнице захтјеви грађана се благовремено обрађују и упућују надлежним секретаријатима локалне управе и јавним предузећима чији је оснивач Општина.

image
Марија Маркоч

Већ годинама велики проблем мјештана ове МЗ, али и других учесника у саобраћају представља прикључак на магистралу према болници. Тај проблем се из године у годину понавља у програмима мјесне заједнице.

-Реконструкција раскрснице на магистралном путу Бар-Улцињ, у насељу Челуга, представља један од приоритетних пројеката на подручју МЗ, с обзиром на фреквенцију саобраћаја у тој зони, нарочито у периоду туристичке сезоне. Реализацијом тог пројекта допринијеће се побољшању саобраћајне инфраструктуре и повећању безбједности у саобраћају. Рокови за реализацију пројекта биће одређени након израде пројектно-техничке документације, а надлежна институција за реализацију пројектних активности је Министарство капиталних инвестиција - каже она.

Захтјеве за санацију ударних рупа достављају надлежним секретаријатима

Према ријечима Маркоч, настојаће да ријеше и проблем ударних рупа посебно од сервиса "Банеб" према кружном току.

-Захтјеви за санацијом ударних рупа и асфалтирањем свих улица на територији МЗ гдје се препознаје потреба за тим активностима достављају се надлежном секретаријату локалне управе, кроз годишњи програм МЗ. Узимајући у обзир чињеницу да је на територији МЗ у периоду од 2016. до 2020. године значајно унапријеђена саобраћајна и комунална инфраструктура и да су реконструисане улице у укупној дужини од скоро пет километара, можемо констатовати да се континуирана реализација ових активности одвија жељеном динамиком. И у наредном периоду указиваћемо на приоритетне дионице, како бисмо у свим дјеловима МЗ унаприједили саобраћајну комуникацију - истакла је она.

Осврћући се на пројекте које су реализовани упркос епидемији вируса корона, Маркоч истиче да се њихове активности могу подијелити у четири цјелине.

-То су комуникација са грађанима и сарадња са локалном управом и јавним предузећима, затим расподјела хуманитарне помоћи социјално угроженом становништву у сарадњи са ОО Црвеног крста, пословно-техничка сарадња са невладиним организацијама, као и текуће одржавање просторија и дворишта МЗ. Реализација пројеката на подручју Поља одвија се успјешно, о чему свједочи чињеница да је локална управа у периоду од 2016. до 2020. године реализовала пројекте укупне вриједности 1.300.000 еура, што Поље чини развијеним приморским насељем. Такође, имамо развијену сарадњу са бројним локалним удружењима и организацијама, те ћемо с том праксом наставити и у овој години. У јулу 2020. године донијета је одлука о уступању на коришћење пословног простора НВО "Организација глувих и наглувих", након чега је потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи. Такође, ефикасна сарадња са руководством локалне управе резултирала је тиме да смо у првом кварталу 2021. године санирали комплетну ограду око дворишта МЗ и поставили двије нове капије - казала је Маркоч.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:07