Николета Сарић / - Д.С.
10/05/2021 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николета Сарић кулинарске способности преточила у бизнис

У маниру добре домаћице, Николева и пекари „Моја пекарица” госте традиционално дочека колачићима, домаћим пецивом, воћем, вином

Баранка Николета Сарић око 20 година се бави туризмом. У маниру добре домаћице, госте традиционално дочека колачићима, домаћим пецивом, воћем, вином.

У години епидемије корона вируса када се туристичка привреда нашла у незавидној ситуацији, Николета је пронашла алтернативу – кулинарску креативност видјела је као шансу за додатни посао. Искуство у прављењу пецива, колача, домаћих торти разрадила је у бизнис идеји „Моја пекарица” с намјером да прошири посао у малој породичној фирми.

Прво се опредијелила коју врсту пекаре жели да отвори процјењујући своје способности, затим локално тржиште и конкуренцију. Увидјела је да недостају мини-пекаре у Шушању које нуде домаће производе мјештанима и туристима.

Идеја је разрађена, али је фалио новац за пекарску опрему: конвектомат, миксер за тијесто, топла витрина за пецива, фрижидер за колаче. Кроз програм подстицаја развоја предузетништва Општина Бар је бесповратним финансијским средствима подржала бизнис пројекат „Моја пекарица”. Николета је купила дио опреме за пекару и почела да ради.

– Уживам да правим торте. Највише волим да правим домаће торте по старим рецептима. То најбоље пролази. Квалитет увјек успије – каже Николета.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:02