/ Подручје Бихора лишено јавног превоза - Д.Ј.
13/05/2021 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петњица лишена јавног превоза

Из локалне управе наводе да годинама узалудно расписују конкурсе за додјелу линија за јавни превоз путника у градском и приградском линијском саобраћају на територији општине Петњица

Становници општине Петњица већ дуже се вријеме боре са проблемом који се тиче јавног превоза. Јавни превоз не постоји чак ни на линији  Петњица-Беране или Беране-Петњица, као ни на путевима који од Петњице воде ка најудаљенијим мјестима као што су Савин Бор, Вршево, Врбица, Јохова Вода, Пороче. Из локалне управе наводе да годинама узалудно расписују конкурсе за додјелу линија за јавни превоз путника у градском и приградском линијском саобраћају на територији општине Петњица. Истичу да се на тим конкурсима ријетко ко јавља, уз образложење да се ради о неисплативом послу.

image
Општина расписује конкурсе за додјелу линија - Д.Ј.

- Превозници једноставно не показују интересовање да превозе путнике на линијама у нашој општини. То правдају малим бројем путника, чиме је, како тврде, овај посао постао нерентабилан. То је озбиљан проблем са којим се суочавамо, али ми смо немоћни да га у датим околностима ријешимо – навели су из локалне управе.

Са друге стране грађани се питају да ли у Црној Гори или у било којој другој земљи постоји општина чији су грађани суочени са чињеницом да у 21. вијеку не могу добити основну услугу, услугу јавног превоза. Истичу да у Петњици живи велики број људи који су у поодмаклим годинама и да због недостатка аутобуског превоза често не могу доћи до љекара и добити адекватну љекарску помоћ.

image
Петњица је прије чак 50 година имала далеко уреднији превоз - Д.Ј.

- Петњица је прије чак 50 година имала далеко уреднији и организованији превоз путника и ђака, па се питамо да ли ми то са развојем и напретком идемо напријед или уназад. Зато апелујемо на надлежне да што прије предузму нешто по овом питању и омогуће грађанима Петњице бар најосновније услове за живот, јер смо сви свјесни да ни њих немамо. Овај проблем би се могао ријешити доношењем одлуке Општине по којој би се регулисао превоз до најудаљенијих мјеста комби превозом, уз одређене услове. Вјерујем да би овакво рјешење било од велике помоћи грађанима – сматра Заим Личина из удаљеног петњичког села Крушцица.

Д.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:20