/ Уредити центар Вирпазара
13/05/2021 u 07:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Регулисати штандове у центру Вирпазара

Ових дана привукло је пажњу неадекватно постављање штандова у центру и рекламирање послодаваца, односно власника бродића. Нама је јасно да људи имају потребу да се рекламирају, имају и те како разлога, али то треба направити на примјеренији начин, казао је Томо Укшановић

У Мјесној заједници Црмница фокусирани су на рјешавање инфраструктурних проблема, путева, расвјете, хигијене, паркинг простора, али и на припрему туристичке сезоне и уређење центра Вирпазара.

Како каже предсједник МЗ Томо Укшановић, у питању су проблеми на које Савјет МЗ често указује, а путна инфраструктура је приоритет.

image
Томо Укшановић

-Приоритет је и одржавање хигијене, с обзиром на то да је Вирпазар туристичко мјесто и, да кажем, "рецепција Црмнице"... У склопу тога веома је битно да се пражњење контејнера правовремено испрати на адекватан начин. Посебан је проблем дио поред магистрале, и то многима боде оче, а треба наћи начин да се дође до најбољег рјешења. Збиља је то ружно видјети. Није то само проблем "Комуналног предузећа" које одржава хигијену, већ и несавјесних мјештана - истиче Укшановић.

Наглашава да би ускоро требало да почне реконструкција калдрме.

-Ових дана привукло је пажњу неадекватно постављање штандова у центру и рекламирање послодаваца, односно власника бродића. Нама је јасно да људи имају потребу да се рекламирају, имају и те како разлога, али то треба направити на примјеренији начин него што се то сада ради. Тренутно је то врло ружна слика центра Вирпазара у сусрет туристичкој сезони. Нешто се слично радило и прошле и претпрошле године, и није то нови проблем, већ је поприлично стар. Ми ћемо се потрудити да видимо чије су то надлежности, да ли Националног парка или неке друге службе. Настојаћемо да се то упристоји. Схватамо да је потреба тих људи да се рекламирају и нуде своје услуге, они живе до тога, али то мора заиста љепше да изгледа - каже Укшановић.

Направиће базу података за читаву мјесну заједницу

Према ријечима Укшановића, постоји и проблем с водом на безводним подручјима као што су Комарно, Созина, Дабовићи, Крњице.

-Недавно смо покренули акцију прикупљања података о стању инфаструктуре не терену читаве МЗ. На тај начин направићемо базу података из свих села. Знаћемо тачно шта којем селу недостаје. Лакше ће бити када се на једном мјесту евидентирају сви ти подаци, па се зна гдје нема расвјете, гдје нема воде, или је потребна санација неког локалног пута и слично. Моћи ћемо да планирамо гдје и када треба да реагујемо и који су нам приоритети. Имамо честе контакте са надлежним секретаријатима, и могу рећи да та комуникација добро иде. Од тог пројекта пуно очекујемо - казао је он.

Додаје да је прошле године постојао план привремених објеката.

-Министарство је донијело неки план лани, мада се ти привремени објекти прошле године нису издавали због короне. Не морају се издати ни ове, али ред мора да се успостави, да буде барем лијепо за око. Сезона је већ почела, странци увелико долазе, треба их спремно дочекати, а плашим се да неке службе касне. Биће проблема као и ранијих година са паркингом, близу је сезона да би нешто и на том плану могло да се промијени. Бојим се да ће и овог љета бити иста прича као и досад - упозорава предсједник МЗ.

Кад је у питању путна инфрструктура, каже да без добрих путева нема ни развоја Црмнице.

-Лоше је стање на путном правцу од Бољевића према Лимљанима, затим пут према Глухом долу, од насеља у Вирпазару... Путеви су наше сталне бољке. Међутим, пут преко Сутормана се одржава, "Црнагорапут" чисти, коси, али и насипа - казао је Укшановић.

Директор "Комуналног предузећа" Стево Пејовић каже да они редовно одвозе отпад, али да се одлажу и ствари које не могу да се утоваре на њихове машине.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:54