МЗ Бар 2 / - Д.С.
06/05/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Мјештани Челуге у МЗ Бар 2 очекују љето без рестрикција воде

У Мјесној заједници Бар 2 посебне последице несташице годинама уназад осјећају потрошачи у насељу Челуга, који су често без воде од седам до 15 и од 15 до 20 часова

Због смањене издашности воде у љетњем периоду, „Водовод и канализација” Бар сваке године уводи нови режим рестрикције за насеља која се снабдијевају водом са изворишта у Заљеву. У Мјесној заједници Бар 2 посебне последице несташице годинама уназад осјећају потрошачи у насељу Челуга, који су често без воде од седам до 15 и од 15 до 20 часова.

Члан Савјета Мјесне заједнице Бар 2 Марија Маркоч каже да Општина Бар и доо „Водовод и канализација” Бар ове године континуирано и посвећено раде на обезбјеђивању уредног водоснабдијевања насеља Челуга и других насеља која имају сличних проблема у љетњој сезони.

– То се нарочито огледа у тренутно активном пројекту изградње цјевовода према насељу Заљево. Овим подухватом решава се проблем водоснабдијевања за око 150 привредних субјеката и 2.300 домаћинстава са територије МЗ Стари Бар и МЗ Бар 2. Реализацијом овог пројекта, на велико задовољство мјештана, насеље Доња Челуга ће љетњу сезону дочекати снабдјевено пијаћом водом – каже она.

Д.С.

Izdvojeno

31. jul 2021 23:55