Филип Аџић / - УРА
30/11/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Основати Фонд за транзициону правду

Примjеном Закона о пориjеклу имовине заплиjенила би се имовина свима онима коjи су годинама узимали од државе и грађана и своj иметак стицали незаконито, каже Аџић

"Грађани желе и заслужуjу правду. Огроман корак за дистрибуциjу правде направили смо израдом Закона о пориjеклу имовине, коjи активно промовишемо и на чиjоj изради радимо jош од 2018. године. Примjеном овог закона заплиjенила би се имовина свима онима коjи су годинама узимали од државе и грађана и своj иметак стицали незаконито. Предлажемо да се одузету имовину искористимо као основ за формирање Фонда за транзициону правду", истакао jе Филип Аџић, потпредсjедник Грађанског покрета УРА.

Аџић истиче да би се Фонд пунио одузимањем незаконито стечене имовине, а новац даље дистрибуирао обесправљеним радницима, покрадених и уништених предузећа. 

Потпредсjедник УРА даље наглашава да jе након уништења њихових фабрика, губитка радних мjеста и толико година проведених на улици борећи се за неисплаћене зараде, неповезани радни стаж и отпремнине, вриjеме да се задовољи правда наших радника.

- Зато, може Црна Гора - закључуjе Аџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:26