Filip Adžić / - FOTO: MUP
21/01/2023 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Trenutno 150 vojnika pripravno za brzo reagovanje ugroženim područjima

On je poručio i da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom

Vojska Crne Gore je u cilju izvršenja zadataka iz svoje treće misije, a koji se tiču pomoći civilnim institucijama i građanima u slučaju potrebe, opredijelila određena sredstva i snage koje u svakom trenutku mogu biti zadejstvovane”, kazao je ministar unutrašnjib poslova i koordinator rada Ministarstva odbrane, Filip Adžić. 

Padavine pričinile velike probleme u selu Lijeska: Voda odnijela puteve, klizišta ugrožavaju kuće

On je obišao opštine na sjeveru Crne Gore koje su pogođene jakim nevremenom i poplavama. 

- Za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom aktuelnim vremenskim nepogodama i poplavama, određeno je 150 pripadnika Vojske Crne Gore, sa sredstvima i opremom, medicinski tim, inžinjerijske mašine, kao i transportni helikopteri Bell 412 EPI i Bell 505. Snage su locirane u Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima Podgorici, Kolašinu i Baru. U slučaju pogoršanja vremenskih prilika i situacije na terenu, broj pripravnih pripadnika VCG se može i povećati, naglasio je  Adžić. 

Pripadnici kako lokalnih tako i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar, zahvalivši se svima koji su svojim ogromnim naporima doprinijeli da se situacija značajno poboljša.

On je poručio i da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

- Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spašavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara, kazao je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. mart 2023 18:49