Писта аеродрома у Бернама / -Д.Ј.
24/10/2021 u 07:32 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеро клуб Беране тражи затварање саобраћаја према аеродрому: Несавјесни возачи дивљају по писти

Поједини возачи мотора и аутомобила просто дивљају по аеродромској писти развијајући брзине и до 200 километара на час и то у периоду кад се на писти налази велики број рекреативаца и дјеце, истичу из Аеро клуба "Беране"

БЕРАНЕ – Из Аеро клуба "Беране" затражили су од надлежних институција да под хитно, из безбједоносних разлога, спријече даље кретање моторних возила на аеродромској писти у Беранама. Њихова реакција услиједила је након учесталих саобраћајних незгода које се дешавају на аеродрому који је деценијама затворен за ваздушни саобраћај. Нагласили су да су због несавјесних возача, који развијају велике брзине дуж аеродромске писте, свакодневно угрожени бројни животи и да се таквим појавама коначно мора стати на крај.

- Свједоци смо да поједини возачи моторима и аутомобилима просто дивљају по аеродромској писти развијајући брзине и до двеста километара на час. То се дешава и у периоду кад се на писти налази велики број рекреативаца и дјеце. Такође, свједоци смо да је у дјелу писте било доста саобраћајних удеса који су се у неколико случајева завршавали трагично. Зато апелујемо да се писта затвори за саобраћај како би се спријечиле даље трагедије и створио мир у овом дијелу града - навели су из Аеро клуба, чији се хангари и авио опрема налазе у дијелу беранског аеродрома.

image

Последица једног од удеса на аеродромској писти

-Д.Ј.

Подсјетили су да су раније у више наврата безуспјешно покушавали да онемогуће улазак возила на писту.

-Раније смо у више наврата стављали насипе земље на дивљим прилазима ка аеродромској писти. Постављали смо и капије на појединим мјестима, као би спријечили улазак возила, али је то све било узалуд, јер су вандали уклањали препреке и настављали да раде по старом. О овим појавама обавјештавали смо и полицију и локалну управу, али ништа није уродило плодом – нагласили су из Аеро клуба "Беране".

Из локалне управе су казали да је апел из Аеро клуба на мјести и да се овај озбиљни проблем мора рјешавати.

-У више наврата постављали смо знакове који указују да је собраћај на писти забрањен. Међутим, несавјесни појединци су уклањали те знакове, док су возачи у континуитету настављали да се неконтолисано крећу на овом простору. Зато се мора тражити неко друго, адекватније рјешење, како би се спријечиле даље нежељене последице – истакли су Општине Беране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:22