NP Skadarsko jezero / - AGENCIJA ZA ZAšTITU žIVOTNE SREDINE
18/03/2023 u 12:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Agencija za zaštitu životne sredine ustupa 138 kamera NP Skadarsko jezero

Kako ističu, većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji

Agencija za zaštitu životne sredine ustupiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje Nacionalnom parkuu Skadarsko jezero za monitoring biodiverziteta i ilegalnih aktivnosti tokom ovog proljeća.

- Jedan dio ove opreme je već u funkciji, ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica. Takođe, juče smo zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća, navode iz Agencije.

Kako ističu, većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji.

- Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni. Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu, napominju iz Agencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 08:34