Sa akcije sadnje crnog bora u dvorištu Gimnazije ”Stojan Cerović” / - MPNI
16/02/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija pošumljavanja sadnica crnog bora u dvorištu Gimnazije “Stojan Cerović”

Cilj je da se akcijom pošumljavanja zasadi 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore u okviru projekta „Borimo se za naše šume”, saopštili su iz MPNI

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u saradnji sa Opštinom Nikšić, preduzećem „Komunalno“ d.o.o Nikšić, Gimnazijom „Stojan Cerović” iz Nikšića, a uz podršku kompanije „Mondelez", danas su sproveli akciju pošumljavanja sadnica crnog bora u dvorištu Gimnazije “Stojan Cerović”.

- Cilj je da se akcijom pošumljavanja zasadi 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore u okviru projekta „Borimo se za naše šume” - saopštili su iz MPNI.

image

Sadili crni bor u dvorištu gimnazije

- MPNI

U kampanji, koju su realizovale kompanije Mondelez International i Nelt Grupa sa partnerima, kako su saopštili, sadnicama će se u narednom periodu ozeleniti dvorišta mnogih škola širom Crne Gore.

- Ovakvim akcijama zajedno iskazujemo istinsku brigu o prirodi. Sadnjom stotinu sadnica crnog bora u dvorištu Gimnazije „Stojan Cerović” u Nikšiću cilj nam je bio da probudimo svijest o značaju očuvanja prirode kod naših učenika i konkretnim činjenjem pokažemo zajedničku brigu i odgovornost za očuvanje dragocjenih prirodnih resursa - naveli su iz ministarstva.

Kako su istakli, narednih dana nastaviće sa akcijom sadnje, čime će društveno korisnim radom podići svijest kako kod naših učenika, tako i kod svih naših građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:48