Ambasada Japana donirala Opštoj bolnici Bar / - OPšTINA BAR
17/11/2023 u 18:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasada Japana donirala Opštoj bolnici Bar medicinsku opremu vrijednu 62.500 eura

Riječ je o donaciji namijenjenoj za nabavku bipolarnog resektskopa, koja se realizuje u okviru Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Vlade Japana

Potpredsjednica opštine Bar mr Tanja Spičanović prisustvala je svečanom potpisanju donatorskog ugovora između Ambasade Japana i Opšte bolnice Bar kojim je barskoj bolnici donirana medicinska oprema vrijednosti od 62.500 eura.  

Riječ je o donaciji namijenjenoj za nabavku bipolarnog resektskopa, koja se realizuje u okviru Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Vlade Japana.

“Duboko vjerujem da se veličina jedne kulture ne ogleda u tome koliko ima, već koliko je spremna podjeliti s drugima. Upravo u tom smislu solidarnosti i filantropskog duha japanskog naroda, ovu donaciju vidimo kao izraz afirmacije tih pozitivnih društvenih vrijednosti i osnaživanja japansko-crnogorskog prijateljstva.", kazala je potpredsjednica Spičanović.

image

Ambasada Japana donirala Opštoj bolnici Bar

- OPšTINA BAR

Ona je istakla da je ova vrijedna medicinska oprema od velikog značaja za tretman uroloških pacijenata ne samo sa područja barske opštine,već i čitave južne regije,pa i šire. 

“Ova donacija daje značajan doprinos lokalnoj zajednici i zadovoljenju osnovnih potreba stanovništva, što je važan prioritet i lokalne uprave u Baru na kojem naporno radimo. U tom smislu, želim da vam poručim da ćete u Opštini Bar uvijek imati otvorenog i iskrenog partnera, ispruženu ruku za svaku dalju saradnju i zajedničko djelovanje u cilju budućeg unapređenja odnosa naše dvije države, ali i ukupnog kvaliteta života naših građana",  zaključila je Spičanović.

Ugovor su potpisali direktor Opšte bolnice u Baru dr Igor Karišik i ambasador Japana u Crnoj Gori g. Imamura Akira, a događaju su prisustvovali i ministar zdravlja dr Vojislav Šimun, ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof.dr Anđela Jakšić Stojanović, kao i predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić i Vukica Bulatović, direktorka mojkovačke predškolske ustanove “Jevrosima Jevra Rabrenović”, kojoj su kroz ovaj Projekat dodijeljena sredstva za renoviranje krova zgrade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 14:02