/ - FOTO: MUP CG
10/02/2023 u 09:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasadorka Rajnke posjetila Odsjek za prihvat stranaca Božaj

Sagovornici su se saglasili da saradnju o oblasti migracija i azila treba nastaviti u cilju realizacije započetih projekata i ostvarivanju zacrtanih planova

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance Radovan  Popović sastao se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke u Odsjeku za prihvat stranaca koji traže međunarodnu zaštitu Božaj.

Sagovornici su razgovarali o migracionim tokovima kao globalnom fenomenu, kapacitetima Ministarstva unutrašnjih poslova, saradnji sa partnerima, te o daljim planovima vezanim za unapređenja sistema azila.

V.d. generalnog direktora Radovan Popović istakao je da Crna Gora svojim zakonodavstvom stvara inkluzivno društvo koje razumije razloge i uzroke zbog kojih su ljudi prisiljeni da napuste svoje matične države. Prihvatamo sve moralne i pravne obaveze zaštite migranata, zasnovane na univerzalnim ljudskim pravima, dodao je on.

Ambasadorka Rajnke pokazala je interesovanje za napore koje Crna Gora ulaže u oblasti migracija. Posebno je naglasila važnost izgradnje budućih kapaciteta za smještaj migranata i unapređenje ovog sistema na regionalnom nivou.

Sagovornici su se saglasili da saradnju o oblasti migracija i azila treba nastaviti u cilju realizacije započetih projekata i ostvarivanju zacrtanih planova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 16:26