Рајнке и Богавац / - Општина Беране
11/08/2021 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Америчка амбасадорка посјетила Општину Беране

На састанку било је ријечи о пројектима који су плод дугогодишње успјешне сарадње између Општине Беране и америчке амбасаде у Црној Гори

Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац угостио је амбасадорку Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке, која је данас боравила у радној посјети Беранама.

Предсједник Богавац изразио је задовољство поводом посјете амбасадорке Рајнке и пожелио јој искрену добродошлицу. Осврнуо се на успјешну дугогодишњу сарадњу Општине Беране и Амбасаде САД у Црног Гори.

Амбасадорка је честитала предсједнику Богавцу функцију и изразила наду за наставак лијепе заједничке сарадње.

image

Америчка амбасадорка у посјети Беранама

- Општина Беране

На састанку било је ријечи о пројектима који су плод дугогодишње успјешне сарадње између Општине Беране и америчке амбасаде у Црној Гори, као што су Регионални стамбени програм за 94 стамбене јединице на Рудешу, реконструкција Основне школе у Лубницама, као и другим пројектима посредством којих је обезбијеђена помоћ за институције здравста и школства у Беранама. Предсједник Богавац и амбасадорка Рајнке разговарали су о економској кризи изазваној актуелном ситуацијом са корона вирусом, односно олакшицама и помоћи које је локалне управа омогућила за опоравка беранске привреде. Посебно је било осврта на прилике у дрвопрерађивачкој индустрији у Беранама и могућностима за покретање индустријских постојења којим би се омогућила нова радна мјеста за грађане Берана. Било је ријечи и о друштвеним, националним и политичим приликама у Беранама.

Предсједник Богавац са посебним акцентом образложио је тежње локалне управе да Општа болница у Беранама постане регионални центар, не само за сјевер Црне Горе него и за пограничне градове који припадају Србији и Косову. У том дијелу од велике важности била би Ангио сала, за чије опремање су потребна велика финансијска средства. Како је истакао, за овај пројекат, који би имао значаја за становништво не само Сјевера Црне Горе него и ширег подручја, потребна су донаторска средства, те ће се Општина Беране званично обратити Амбасади у циљу разматрања могућности учешћа на овом пројекту.

Госпођа Рајнке је нагласила да ће Амбасада, као до сада посебну пажњу посвећивати пројектима који имају за циљ задовољење потреба локалног становништва.

Састанку су присуствовали и Златко Ивановић, савјетник за политичка питања у Амбасади, шефица Кабинета предсједника Општине Дубравка Јованчевић и шефица ПР Бироа Ирина Зечевић.

У оквиру посјете Амбасадорка Рајнке обишла је Спортски центар и Градски стадион.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:39