/ Фото: Архива
23/07/2021 u 07:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АМСЦГ: Избјегавајте вожњу у најтоплијем дијелу дана

Очекује се појачана фрекфенција саобраћаја

У Црној Гори данас се очекује појачана фрекфенција саобраћаја, казали су из Ауто-мото савеза Црне Горе, и савјетовали да се избјегава путовања у најтоплијем дијелу дана.

Како је саопштено из Ауто мото савеза, јутрос се саобраћа по сувим путевима, а видљивост је смањена по котлинама, саопштено је из Ауто мото савеза Црне Горе.

На магистралним путевима М – 2 Подгорица – Сотонићи – Петровац, М-2 и М-2.4 гранични прелаз (ГП) Дебели Бријег – Херцег Нови – Kотор – Тиват – Будва – Бар – ГП Сукобин, од 17 до 22 сата саобраћај је забрањен за теретна моторна чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

На магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва саобраћај је забрањен од 17 до 22 сата, за теретна моторна чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

“Ова забрана се не односи на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, као и хладњаче које превозе лако кварљиву робу”, казали су из АМСЦГ.

Забрана се не односи ни на возила за превоз опасних материја на дијелу магистралног пута М-2 од ГП Дебели бријег преко Херцег Новог и Kаменара до кружног тока у мјесту Липци.

Саобраћај на магистралном путу М-5 Рожаје-Шпиљани саобраћај биће обустављен за све врсте возила је у терминима од девет до 11 и од 13 до 15 сати и од 21 до 24 сата. Ван ових термина саобраћај је регулисан семафорском сигнализацијом.

На регионалном путу Р-3 дионица Пљевља-Метаљка саобраћај је обустављен у терминима од девет до 11 и од 14 до 16 сати.

Због изградње магистралног пута Цетиње - Никшић, саобраћај на регионалном путу Цетиње-Чево биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, а у осталом периоду долазиће повремено до прекида саобраћаја не дужих од 15 минута.

Регионални пут Беране – Kолашин, биће затворен за саобраћај од десет до 16 сати, због асфалтирања.

На магистралном путу М-6 дионица Михаиловица-Пљевља саобраћај је на мјесту радова регулисан семафором.

Пут Церово - Даниловград биће због асфалитирања затворен за саобраћај од осам до 11 и од 12 до 15 сати.

На магистралном путу Даниловград-Подгорица саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова, а могући су и краћи застоји, не дужи од 15 минута.

Због радова на магистралном путу Подгорица-Тузи затворена је једна саобраћајна трака булевара према Тузима.

На магистралном путу М-3 дионица Шћепан Поље – Даниловград због пресвлачења пута саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова.

Због радова на магистралном путу М-2 дионица Подгорица-Рибаревина, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова од седам до 19 сати.

На првој дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен је пролаз за вријеме радова.

Пролаз је једино дозвољен возилима која посједују пропусницу компаније ЦРБЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:20