Ilustracija / Lazar Ružić
24/03/2023 u 08:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG-a su upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitni odroni.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Saobraćaj je u prekidu za sva vozila na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina.

Saobraćaj na magistralnom putu M-5 Rožaje – Spiljani zbog rekonstrukcije obustavljen je za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do 11 sati i 30 minuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 i 30.

Saobraćaj na magistralnom putu M-2 Podgorica-Bioče, zbog izgradnje Bulevara Vilija Branta, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguće su povremene obustave ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj na magistralnom putu M-1, na dionici Debeli Brijeg-Meljine, u mjestu Sutorina, zbog sanacije potpornog zida, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 17 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U Budvi, na dionici od Prijevora do Lastve Grbaljske, zbog radova na regionalnom vodovodu, saobraćaj je obustavljen od deset do 14 sati i promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane saobraća jedan trajekt, a autobusi i teretna vozila se preusmjeravaju na put zalivom.

Trajekt ne saobraća od 22 sata do šest sati ujutro.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Iz AMSCG su podsjetili da je, od 15. novembra do 1. aprila, obavezna upotreba zimskih guma sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili, na auto-putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. jun 2023 02:47