/ foto: d.j.
26/09/2023 u 05:55 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Andrijevica: Građani po šesti put zauzeli skupštinske klupe

Inače, polako ističu rokovi koji propisuju da se sjednica o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine mora okončati u roku od tri mjeseca od dana njenog sazivanja. S obzirom na to da je sjednica sazvana 4. jula, onda je 4. oktobar poslednji rok do kog bi morala da se okonča

 Ni šesti pokušaj da se održi sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu kojim su petnaest odbornika opozicije iz redova koalicije DPS–SD i odbornik Mijodrag Dragović, donedavni član Nove srpske demokratije, tražili razrješenje Željka Ćulafića, kadra SNP-a, sa mjesta predsjednika Opštine, nije uspio. Naime, kao i ranije, grupa građana je i juče zauzela skupštinske klupe prije predviđenog termina za održavanje sjednice. U isti mah na više mjesta u gradu su izlijepljeni plakati na kojima je pisalo da će se u sali Centra za kulturu, u kojoj se održavaju sjednice lokalnog parlamenta, i u istom terminu u kojem je zakazana sjednica održati predstava pod nazivim "Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu, brate moj". Okupljeni građani su dobacivali da su oni došlu u Centar za kulturu sa namjerom da odgledaju predstavu koja je najavljena.

DPS čeka odgovor Ministarstva javne uprave

Iz andrijevičkog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) tvrde da lokalna vlast namjerno opstruira održavanje sjednice Skupštine opštine. Naveli su da su se obratili nadležnima u Ministarstvu javne uprave i da od njihovog odgovora zavisi kakve će dalje poteze preduzeti oko neodržavanja sjednice Supštine opštine Andrijevica i razmatranja njihove inicijative za smjenu Željka Ćulafića sa mjesta predsjednika Opštine.

– Zabava počinje, samo opušteno, predstva je vrh – komentarisali su građani koji su zauzeli skupštinske klupe.

Nakon toga predsjednik lokalnog parlamenta Mladen Đukić sa mjesta predsjedavajućeg pozvao je građane da izađu iz sale.

– Pozivam sve koji nemaju pozive za današnju sjednicu da napuste salu, kako bismo konačno mogli da počnemo sa radom – ponavljao je Đukić više puta.

Građani su i pored ovakvog poziva i dalje ostali u skupštinskim klupama, poslije čega je Đukić saopštio da se sjednica prekida i da će sa šefovima odborničkih klubova održati sastanak na kom će se dogovoriti o određivanju termina za ponovno zakazivanje sjednice.

image
foto: d.j.

Nakon prekida sjednice ni predsjednik Opštine Željko Ćulafić ni bilo ko iz vladajuće koalicije u Andrijevici nije bio raspoložen da da bilo kakve izjave novinarima, uz obrazloženje da su svoje stavove o ovim dešavanjima iznijeli više puta i da nemaju šta da dodaju.

Inače, polako ističu rokovi koji propisuju da se sjednica o podnesenoj inicijativi za smjenu predsjednika Opštine mora okončati u roku od tri mjeseca od dana njenog sazivanja. S obzirom na to da je ta sjednica sazvana 4. jula, onda je 4. oktobar poslednji rok do kog bi sjednica morala da se okonča.

Vezano za ova dešavanja policija je minulih dana pozivala na informativni razgovor pojedina lica koja su dosad prilikom sjednica SO zauzimala skupštinske klupe. Ranije su u beranskom tužilaštu po prijavi DPS-a saslušana tri lica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. novembar 2023 15:19