Анита Радуловић / - фото: Д.С.
18/06/2021 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анита Радуловић на челу Савјета за економски развој Општине Бар

Задаци савјета биће усмјерени и на идентификовање потреба за рјешавање проблема пословне заједнице ради подстицања развоја привреде али и анимирање заједнице да учествује у креирању стратешких развојних докумената и пројеката Општине Бар

Општина Бар формирала је Савјет за економски развој с циљем креирања повољног пословног амбијента за привлачење домаћих и страних инвеститора, сарадњу са локалном привредом и идентификовање изазова и потенцијала барске економије у најбољем интересу развоја економске и пословне активности кроз које ће грађанима Бара бити омогућен бољи и виши квалитет живота и пружене веће шансе за пословање и рад.

За чланове овог савјета изабрани су угледни барски привредници који долазе из свих приоритетних области за развој града, туризма, грађевинарства, ИТ сектора, поморства, прехрамбене индустрије, здравства али и академске заједнице. Чланови Савјета су, осим Аните Радуловић, још и др Милица Вуксановић, Божо Сарић, Елвир Каламперовић, Љубомир Кочовић, Недељко Лале Човић, Стеван Милошевић, Ален Ђељошевић, Срђан Гргић, Горан Лековић, Енес Банда, Марко Нишавић а на сљедећој сједници биће изабран и представник Барске уљаре.

Општина као сервис грађана и локалне заједнице жели да заузме проактивну улогу у остварењу свих развојних потенцијала и да као активни учесник у друштвено-економским процесима охрабри и омогући свима унапређење конкуретности, јачање пословних капацитета, креирање локалних развојних политика али и елиминсање бизнис баријера кроз директно учешће привредника у процесима креирања одлука.

Задаци овог Савјета биће усмјерени и на идентификовање потреба за рјешавање проблема пословне заједнице ради подстицања развоја привреде али и анимирање заједнице да учествује у креирању стратешких развојних докумената и пројеката Општине Бар. Он ће стално анализирати и предлагати листу развојних приоритета и сугестијама утицати на усмјеравање Буџета ка што квалитетнијем искориштавању ресурса и потенцијала које Бар има у циљу убрзаног развоја и напретка града.

image

Савјет за економски развој

- фото: Д.С.

Оно што је посебно важно јесте да ће Савјет за економски развој активно радити на промоцији Општине код домаћих и страних инвеститора те их редовно информисати о могућностима за улагање у нашу општину али и бити на располагању ради што лакшег и ефикаснијег инвестирања, без баријера и препрека које могу обесхрабрити озбиљне инвестиционе активности. Бар ће се на овај начин наметнути као пожељно и повољно мјесто за улагање и инвестирање, по угледу на најпрогресивније европске и свјетске метрополе.

Као подршка у раду овог савјета, Општина ће формирати и посебну Канцеларију за локални економски развој која ће имати главни задатак да омогући спровођење усаглашених приоритета и директно укључи све структуре локалне управе у ове процесе. Ово је и један од предуслова за добијање БФЦ-СЕЕ сертификата, односно Business Friendly Certification лиценце која ће учинити Бар међународно препознатљивом дестинацијом пожељном за бизнис и улагања.

Предсједник Општине Душан Раичевић сазвао је први састанак Савјета за економски развој на којем је за предсједницу овог тијела изабрана угледна барска привредница Анита Радуловић, која ће својим дугогодишњим искуством на најбољи начин знати да осјети и усмјерава правце развоја локалне привреде и омогући Општини да прати, подстиче и јача економску активност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. oktobar 2022 02:21