/ - к.м., arhiva, ilustracija
19/01/2023 u 17:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

APEL AMSCG: Učestali odroni, vozite oprezno

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile teže, a 5 osoba lakše povrede

Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) upozorili su vozače na učestale odrone na putevima, koji su izazvani obilnim padavinama, i apelovali na sve učesnike u saobraćaju.

(VIDEO) Odron na putu Bijelo Polje - Mojkovac, saobraćaj u prekidu

APEL PRENOSIMO INTEGRALNO:

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima uz mjestimično smanjenu vidljivost. Skrećemo pažnju i na učestale  odrone.Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Djurdjevica Tara saobracaj u prekidu za sve vrste vozila.

Na putnom pravcu Slijepač most-Pljevlja saobraćaj je u pekidu zbog izlivanja rijeke Ljubovidje.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo saobraćaj je na auto putu dozvoljen samo za putnička vozila, a ostale kategorije vozila se upućuju na magistralni put Podgorica-Kolašin preko Platija.

Na putnom pravcu Bijelo Polje-Mojkovac doslo je do klizista u mjestu Mijatovo kolo ,obustavljen je saobracaj za sve kategorije vozila

Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta .

U periodu od 16.01.2021. godine do 31.01.2023.godine radnim danima saobraćaj će se obustavljati u terminu do 08.30 do 11.30 i od 13.30 do 16.30, a vikendom (subotom i neđeljom) saobraćaj će se obustavljati u terminu od 09.00 do 15.00 sati.

Zbog  radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1)  došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama .

Na mag. putu Podgorica-Bioče od 09.01.2023 godine do  31.01.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put)

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Na auto putu saobraćaj se odvija bez izmjena u režimu saobraćaja .Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 19 saobraćajnih   nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile teže, a 5 osoba lakše povrede.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:24