Село Менке / - фото: приватна архива
28/02/2022 u 08:51 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Асфалтирани пут за село Менке туристима отворио залеђе Старог Бара

Сада су доступнији познато излетиште Старобарана под Спилама, плажа на ријеци, водопади и кањон приближени су грађанима и туристима, каже мјештанин Рамо Метовић

У Мјесној заједници Стари Бар завршено је асфалтирање пута до села Менке, чиме је туристима и излетницима отворена још једна атрактивна локација у залеђу Старог града.

Мјештанин Рамо Метовић каже је да је Општина Бар овим потезом подржала сељане- братство Метовића, од којих дио живи у САД, а који су раније својим средствима изградили мост на ријеци Бунар.

Према ријечима Метовића  асфалтирањем дијела овог пута шира заједница добија бројне бенефите.

Он истиче да су из  Општине показали да воде рачуна о свим дијеловима Бара.

- Сада су доступнији познато излетиште Старобарана под Спилама, плажа на ријеци, водопади и кањон приближени су грађанима и туристима. Сељани из Менки и дијела села Турчини имају лакши приступ својим кућама и имањима. Такође, омогућено је лакше пословање фарми и етно селу Ђуламеровића. Асфалтирани пут пролази потед муслиманског гробља и вакуфског земљишта Исламске заједнице, и води до остатака римокатоличког манастира у селу Менке, који привлаче археологе и вјернике - подсјећа Метовић.

Он је у име мјештана на помоћи у градњи пута јавно захвалио предсједнику Општине Душану Раичевићу, општинском секретару за инвестиције Виду Дабановићу, директору ДОО „Водовод и канализација” Бар Младену Ђуричићу и предузећу ДОО „Еуромикс”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:07