/ - Фото: НТО
06/05/2022 u 16:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Атрактивна туристичка понуда Црне Горе представљена у Приштини и Лукавцу

Према наводима организатора сајма, забиљежен је рекордан број излагача из БИХ и региона, а током сајма уприличене су разне програмске активности

У оквиру регионалне роадсхоw кампање, која има за циљ промоцију пред љетњу туристичку сезону, Национална туристичка организација Црне Горе (НТО ЦГ) је организовала промотивне активности у Приштини и Лукавцу у периоду од 5-7. маја 2022. године, саопштила је ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе.

Током Међународног сајма туризма и спорта у Приштини, који се одржао 5. и 6. маја, штанд Црне Горе је привукао пажњу многобројних посјетилаца који су имали прилику да се упознају са туристичком понудом наше дестинације. 

Предсједник Удружења агенција Косова, Баки Хоти, је изразио задовољство са учешћем Црне Горе на сајму и спремност за сарадњу током цијеле године, а не само током сезоне.

Већ 17 година овај сајам открива широк спектар туристичких дестинација, атракција и разноврсне понуде великог броја туристичких агенција, привредних субјеката, институција из земље, региона и шире. Учешће на сајму организовала је ЛТО Улцињ, а своју дестинацију су представиле и локалне туристичке организације Будве, Бара, Тивта, Подгорице и Цетиња.

НТО ЦГ је 6. маја организовала је пресс конференцију, која је наишла на одличан одзив медија са Косова. Овом приликом представници медија су имали прилику да се ближе упознају са мање познатим, а врло атрактивним и интересантним мјестима за одмор у Црној Гори.

Понуда која је презентована је била интересантна и за медије, а сигурни смо да ће бити и за грађане. Имајући у виду посљедице пандемије Цовид 19, надам се да ће цијене бити приступачне. Сигурна сам да ће се ЦГ наћи на листи омиљених дестинација туриста са Косова, казала је Схyрете Малоку испред АТВ Пресс-а.

Након презентације свих ваших градова сигурна сам да чу ове године са породицом посјетити Црну Гору, а вјерујем да ће понуда бити интересантна свим грађанима Косова због приступачних цијена и разноликости туристичке понуде. Морам нагласити да је ово била једна од најбољи презентација Црне Горе за Косову коју смо имали прилику да видимо, поручила је Линдита Берисха из Агјениса е лајјмеве Економија Онлине.

Пресс конференцију су испратили сљедећи медији: РТК, Клан Косова, АТв, КТВ. Тв7. ТВ Дугјагјини, Косово Пресс, Економија онлине, Телеграф, и други. 

Током промотивних активности у Лукавцу НТО ЦГ је присуствовала заједно са локалним туристичким организацијама Улциња, Будве и Херцег Новог на јубиларном 20. Међународним сајму туризма И екологије “Лист” и организовала пресс конференцију.

Премијер Тузланског кантона Ирфан Халилагић отворио је овогодишњи сама и том приликом се захвалио организаторима на истрајности и истакао да је сајам превазишао локалне и регионалне оквире.  

Представник НТО ЦГ, Амел Дедеић, поручио је да Црна Гора ове године туристе из Босне и Херцеговине дочекује са унапријеђеном понудом када је ријеч о смјештајним капацитетима и новим туристичким производима. Истакао је да су цијене у дестинацији у складу са квалитетом услуга, а туристичка привреда припремила је и врло атрактивне пакет аранжмане са бројним повољностима. Узимајући у обзир да је Црна Гора укинула све ЦОВИД потврде, чак И оне које се односе на боравак у угоститељским објектима, навео је да очекује велики број туриста из Босне и Херцеговине током ове сезоне. 

Према наводима организатора сајма, забиљежен је рекордан број излагача из БИХ и региона, а током сајма уприличене су разне програмске активности.

Током пресс конференције 6. маја представници НТО ЦГ су имали прилику да детаљније представе цјелокупну туристичку понуду Црне Горе. Догађају су присуствовали  представници сљедећих медиија: РТВ Слон, РТВ Живинице, РТВ Тузла, РТВ Тузланског кантона и РТВ Лукавац. Догађај је подржала и Туристичка организација Тузланског кантона.

Након промоције туристичке понуде у Приштини, Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са локалним туристичким организацијама, наредних дана, представиће туристичку понуду дестинације у Скопљу, Охриду и Тирани. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:34