Jovović / - FOTO: RADIO BERANE
23/11/2022 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Autorsko veče pjesnika i novinara Darka Jovovića u četvrtak u Srpskoj kući

Jovović je dobitnik brojnih književnih nagrada i priznanja

Tribina „Riječ“ Udruženja književnika Crne Gore, u okviru predstavljanja stvaralaštva članova UКCG, organizuje u četvrtak 24. novembra autorsko veče pesnika, književnog kritičara, feljtoniste, esejiste i novinara Darka Jovovića.

Veče će se održati u 19 sati u Plavoj sali Srpske kuće u Podgorici.

Jovović godinama radio kao novinar Dnevnih novina "Dan", tačnije kao dopisnik za opštine Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav i Gusinje.

Objavio je zbirke poezije “Što ne svratiš”, “Zatvorene kuće”, “Zavičajno nebo”, “Između dva sna”, “Podijum za nesanice”, “U gori prozori”, “Izgubljeni svijet”, kao i zbirku kolumni “Uzmi knjigu” i knjigu reportaža “Iz pera reportera”.

Jovović je dobitnik brojnih književnih nagrada i priznanja: Nagrada “Radovan Zogović“, “Ratko Deletić“, “Vidovdanska povelja” i nagrada Izdavačke kuće “Holmije” iz Podgorice za knjigu godine.

Dobitnik je i nagrade za drugo mjesto za pjesmu o vinu na Međunarodnom festivalu vina i poezije, održanom 2005. godine u Virpazaru, a njegova knjiga “Podijum za nesanice” našla se svojevremeno u užem izboru za Nagradu “Marko Miljanov“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:02