/ - PRINTSCREEN/PRIMORSKI PORTAL
31/05/2023 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Avanturistička plovidba trajala 31 dan: Bračni par Vuković iz Engleske stigao u Bar

Nesvakidašnje putovanje drvenim brodom Flyng Spur Guernsey, koji je sagrađen prije 70 godina, okončano je uspješno na zadovoljstvo dvočlane posade

Bračni par, Dejana i Duško Vuković nakon 31 dana plovidbe, iz engleske luke Southampton i pređenih 1.893 nautičke milje, juče su u 18.30 uplovili u barsku marinu.

Nesvakidašnje putovanje drvenim brodom Flyng Spur Guernsey, koji je sagrađen prije 70 godina, okončano je uspješno na zadovoljstvo dvočlane posade, a i vlasnika ovog plovila, prenosi Primorski portal.

image
- PRINTSCREEN/PRIMORSKI PORTAL
image
- PRINTSCREEN/PRIMORSKI PORTAL

Vukoviće su u barskoj marini dočekali porodica i prijatelji. Bio je to emotivan susret nakon mjesec i po, odnosno polovine aprila kada su Vukovići otputovali za Englesku.

Podsjetimo, engleski hotelijer brod je platio jednu funtu, a u dogovoru sa Duškom planirano je da se uradi restauracija u Baru. Restauraciju broda radiće Duško u svojoj radionici, koja se nalazi u Baru. Brod je nekada služio za prevoz bolesnika sa engleskih ostrva.

Za Dejanu, Duškovu suprugu, ovo je bilo prvo putovanje ovakve vrste, na kojem je morima i rijekama, kanalima putovala sa svojim suprugom.

Pomorski poduhvat bračnog para: U Bar iz Engleske stižu drvenim brodom iz 1953.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:59