/ - фото: Д.С.
19/09/2021 u 12:52 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар би био одсјечен од свијета у случају земљотреса

Бар и даље нема ниједан адекватан прилазни пут, а има два клизишта, Чрвањ и Ратац, који, ако би се покренули, не би било Јадранске магистрале

Земљотреси су ових дана поново актуелни због потреса у Албанији који су се осјетили и у Бару, па је то и разлог да се грађани питају шта би се десило да се, не дај Боже, понови земљотрес из 1979. године. Те године ниједан прилазни пут Бару није био у функцији.

У међувремену, ништа се битно није промијенило, иако је ово трусно подручје. Бар и даље нема ниједан адекватан прилазни пут,  а има два клизишта, Чрвањ и Ратац, који, ако би се покренули, не би било Јадранске магистрале. Пут преко Сутормана је колико толико у последње вријеме саниран, али би проблем са тешким камионима који не би овуда могли саобраћати, као ни преко Шестана и Остроса.

Упућени подсјећају да је раније било ријечи о обилазници око Бара. Чак и неки идејни пројекат је постојао. Међутим, и ове године домаћини и гости су робовали гужвама између Бара и Сутомора. Било је дана у сезони када се ова дионица, дугачка пет километара, прелазила за сат времена. Дакле, само ово једно уско грло на подручју барске општине надлежни и поред више обећања нису успјели да заврше. И тако од године до године, од сезоне до сезоне.

Не сумњамо да ће иста празна обећања и оваква ситуација дочекати туристе и идуће сезоне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:42