Info dan u Baru / - SO BAR
21/02/2024 u 09:01 h
D. StojanovićD. Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bar: Info dan o mogućnostima podrške projekta za razvoj održivih socijalnih preduzeća

info dan će BITI održan sjutra, 22. februara, u Biznis Start ap centru Bar od 11 časova

Info dan o mogućnostima podrške projekta za razvoj održivih socijalnih preduzeća biće održan sjutra, 22. februara, u Biznis Start ap centru Bar, sa početkom u 11 časova. Ovo će biti prilika da se građani informišu o načinima na koje se možete uključiti i dobiti obuku, konsalting, opremu, nadoknadu plate ili neki drugi vid podrške.

Aktivnost je dio Projekta podrške za razvoj održivih socijalnih preduzeća kojeg sprovode Fondacija Biznis start centar Bar i NVO Caritas Crne Gore od novembra 2023. godine.

- Cilj projekta je povećanje zapošljivosti i mogućnosti za zapošljavanje mladih, žena, nisko-kvalifikovane radne snage, osoba sa invaliditetom i dugotrajno nezaposlenih kroz razvoj i podršku socijalnih preduzeća i socijalnog preduzetništva. U narednom periodu planiramo da: Pružimo obuku za sticanje preduzetničkih vještina za 30 lica kako bi ih podržali da pripreme biznis plan za socijalno preduzeće ili unaprijede svoje vještine iz oblasti preduzetništva; Podržimo 10 osoba da osnuju svoje socijalno preduzeće ili se zaposle u postojećem socijalnom preduzeću (detalje o podršci ćemo predstaviti na info danu); Unaprijedimo kapacitete 6 postojećih ili novosnovanih socijalnih preduzeća u oblastima poput: promocije, marketinga, umrežavanja, finansija i kupovine opreme za rad", preciziraju iz Biznis start ap centra.

Socijalnim preduzećima koji učestvuju u projektu ili se osnuju kroz projekat biće omogućeno unapređenje poslovanja kroz nova partnerstva, kupce, volontere i investitore što će rezultirati i zapošljavanjem 8 osoba iz ciljne grupe nakon završetka projekta.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na broj telefona 069328304

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:01