/ - Фото: Биљана Дабић
26/01/2022 u 13:19 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Неколико стотина грађана на протесту подршке шпедитеру Ђоку Дробњаку

Они тврде да је Ђоко частан и поштен човјек, без икакве мрље у својих 49 година живота, што може потврдити и сваки грађанин Бара

Испред главне капије Луке Бар, данас у подне је почело протестно окупљање грађана који на тај начин исказују „Подршку за шпедитера Ђока Дробњака“, који је ухапшен половином јануара након што је у магацинима Волија пронађено око 500 килограма кокаина.

Окупљени грађани потписали су петицију као захтјевом за укидање притвора шпедитеру Ђоку Дробњаку, која ће бити прослијеђена Специјалном државном тужилаштву.

Због шверца око 500 килограма кокаина који је откривен у пакетима са бананама осумњичен је и ухапшен један човјек – шпедитер из Бара Ђоко Дробњак (49) у чијој биографији, како наводи његова породица,  до сада “нема ни саобраћајног прекршаја”.

Бар: Најављена подршка за шпедитера Ђока Дробњака

Подсјетимо, након што је ухапшен шпедитер Дробњак, одређен му је притвор.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) поднијело је половином јануара кривичну пријаву против шпедитера Ђока Дробњака који се сумњичи да је дио међународне криминалне организације која се сумњичи за шверц кокаина из Еквадора у Црну Гору.

(ВИДЕО) Катнић: Кокаин чистоће 96 одсто, Воли слао дописе надлежнима

Из  СДТ-а су навели да је “Дробњак, сумња се, у криминалној организацији коју су формирала два неидентификована лица, између осталог, имао задатак да врши манипулацију контејнерима у којима су биле банане, да доставља бројеве контејнера у циљу изузимања кокаина испод мјера надзора на царинској зони”.

Прије неколико дана огласила се породица шпедитера Ђока Дробњака.

-Овлашћења шпедитера су врло ограничена, он нема право нити може да отвори, или на тај начин контролише било коју пошиљку, без присуства цариника“, саопштили су представници породице Дробњак, поводом хапшења шпедитера Ђока Дробњака .

-Ухапшен је под сумњом да је члан међународне организоване криминалне групе, основане од стране НН лица, иако ни један доказ за такву тврдњу не постоји- навели су из породице Дробњак.

Они тврде да је Ђоко частан и поштен човјек, без икакве мрље у својих 49 година живота, што може потврдити и сваки грађанин Бара.

Наводе и да никада није имао незаконитих поступања, чак ни саобраћајних прекршаја, а камоли криминалних склоности, које му се данас стављају на терет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:46