Игралиште у Македонском насељу / - фото: Општина
15/05/2022 u 11:56 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Обновљен и уређен кошаркашки терен са дјечјим игралиштем у Македонском насељу

На игралишту је постављена нова тартан подлога са кошевима, док је за најмађе полигон опремљен мобилијаром за игру као што су клацкалице, љуљашке и вртешке

Општина Бар завршила је радове на уређењу дјечјег игралишта и кошаркашког терена у Македонском насељу у захвату ДУП Тополица II. Овај популарни простор за игру и разоноду дјеце опремљен је најсавременијим мобилијаром који задовољава све стандарде безбједности.

На игралишту је постављена нова тартан подлога са кошевима, док је за најмађе полигон опремљен мобилијаром за игру као што су клацкалице, љуљашке и вртешке. Постављене су клупе и уведена је јавна расвјета, а у наредном периоду планира се додатно оплемењивање овог простора зеленим фондом.

image

Игралиште у Македонском насељу

- фото: Општина

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић рекао је да са великим задовољством вечерас предају грађанима на употребу још једно реконструисано игралиште и полигон. “Претходних дана смо у првој фази изградили дјечје игралиште, а на овом мјесту реконструисали и кошаркашко игралиште гдје очекујемо да ће стасавати нове генерације будућих кошаркаша и шампиона”, казао је он, додајући да су сви уговорени радови завршени у дефинисаном року.

image

Игралиште у Македонском насељу

- фото: Општина

“Вјерујем да ће ово бити зона у пуној функцији и употреби као што смо већ и могли да се увјеримо како се користи и претходних дана. Са оваквим и сличним радовима наставићемо и у наредном периоду, прије свега максимално посвећени зонама које су до сада биле у неком дијелу запуштене, желећи да посветимо максималну пажњу најмлађим суграђанима као највриједнијем дијелу нашег друштва, али и будућим спортистима и рекреативицма у циљу промоције здравих стилова живота”, поручио је Раичевић.

image

Игралиште у Македонском насељу

- фото: Општина

Вечерас се на спортском полигону и игралишту окупио велики број грађана, дјеце и младих спортиста. Они су исказали велико задовољство урађеним на овој локацији која ће наново оживјети спорт и игру у овом насељу и захвалили се локалној управи што је имала слуха за потребе грађана и омогућила уређење ове локације.

image

Игралиште у Македонском насељу

- фото: Општина

Укупна вриједност ове инвестиције је преко 44.000 еура опредијељених из локалног буџета, а извођач радова је “Градња инжењеринг МНЕ” доо. 

И у наредном периоду, широм града, планира се уређење јавних површина, адаптација и опремање дјечијих игралишта и полигона, као и изградња нових, стварајући тако савремене просторе за игру и забаву, те социјализацију и развој наших најмлађих суграђана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:12