/ - ФОТО: ОПШТИНА
23/02/2022 u 13:24 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

​Бар: Реконструкција Дворца краља Николе - симбол града у новом руху

Вриједност радова износи 97.321,63 еура

Општина Бар отпочела је рестаураторске радове на санацији крова Дворца краља Николе. Вриједност радова износи 97.321,63 еура а извођач је фирма “Бомбетон” доо. Радови би требало да буду завршени у року од два мјесеца, сходно временским условима.

Радови на санацији теку планираном динамиком и предвиђају монтажу кровних елемената, хидроизолације, лимарије, бетонских елемената и санацију свих недостатака. Кровни покривач пажљиво се обнавља са посебним етернит плочама од стране специјализованог особља на површини од 470м2. Обнављају се и рестаурирају посебни бакарни олуци, украсни громобрани и димњаци како би дворац добио свој пуни изглед. Посебно се води рачуна о конзерваторским радовима како би објекат сачувао свој традиционални изглед као дио културне баштине града и државе.

- На овај начин ће дворац, као један од најрепрезентативнијих објеката и симбол града Бара, добити ново рухо, у чијој ће љепоти уживати и грађани и туристи али, исто тако, сачувати своју функционалност као објекат од значаја за град и државу - наводи се у саопштењу барске локалне самоуправе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:24