Лајонс клуб донирао саднице маслине / фото: Лајонс клуб
30/10/2021 u 07:45 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Барски Лајонси донирали саднице маслина маслинарима у Мркојевићима

Предсједница Лајонс клуба Бар Лукшић је истакла да је ово симболични гест, у складу са једним од четири програмска опредјељења Лајонса - заштитом животне средине, којим се и шира друштвена заједница жели анимирати да помогне маслинарима који су претрпјели штету.

Лајонс клуб (ЛЦ) Бар Антибарис и ЛЕО клуб Бар предали су данас донацију у виду 50 садница маслина, за помоћ маслинарима у Мркојевићима чије су маслине уништене у августовском великом пожару.

Предсједница ЛЦ Бар Љиљана Лукшић уручила је донацију предсједнику Друштва маслинара Бар Ћазиму Алковићу испред Старе маслине на Мировици.

Том приликом, Лукшић је истакла да је ово симболични гест, у складу са једним од четири програмска опредјељења Лајонса - заштитом зивотне средине, којим се и шира друштвена заједница жели анимирати да помогне маслинарима који су претрпјели штету.

-Ово је наш дар од срца, прикупљен средствима свих наших чланова, којим исказујемо бригу и поштовање према маслинарима. Саднице ће преко Друштва маслинара Бар бити дистрибуиране маслинарима у Мркојевићима који су претрпјели највећу штету

- Надамо се да ће наш примјер слиједити и други, јер су маслине заштитни знак Бара - рекла је Љиљана Лукшић.

Предсједник Друштва маслинара Бар Ћазим Алковић захвалио је на донацији Лајонсима, истичући да је ово лијеп примјер бриге о локалној заједници.

Вебија Абазовић, један од најпознатијих маслинара у Мркојевићима чији је маслињак у пожару претрпио велику штету, рекао је да је ово нови доказ да увијек има добрих људи који прискачу у помоћ онима који су у невољи.

-Рекао сам одмах након пожара-боље да ми је кућа изгорјела него што су маслине, јер се кућа брзо изгради, а за маслињак су потребне деценије. Хвала Лајонсима на овом људском чину - казао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:30